Roxana-Mălina Chirilă

Reorganizarea bibliotecii

M-am apucat să reorganizez parțial biblioteca, așa cum fac când constat că am volume din aceeași serie în trei camere diferite – o parte acolo unde o puneam înainte să rămân fără spațiu pe raft, altă parte în biblioteca de „joacă”, iar ultimele două volume pe două rafturi diferite, amândouă cu cărți pe care „le pun aici, până apuc să le fac loc undeva unde să aibă oareșce logică”.

Sistemul meu de sortare zici că e luat dintr-un manual de informatică de liceu, un fel de bubble sort cu cărți: e lent, ineficient, dar fiecare schimbare duce la o versiune un pic mai bună decât cea anterioară.

„Aici e istoria,” îi zic lui. „Sau, oricum, cărțile mai mari de istorie. Manga e pe două rafturi, acolo și acolo. Cărțile din colecțiile vechi de la Nemira sunt lângă HAC!BD, pentru că acolo erau deja în mare parte și nu mai am chef să le mut. Iar astea două rafturi sunt cu chestii care arătau bine și le-am luat pentru că la un moment dat vrem să ne apucăm de ele sau să le folosim ca referință pentru proiecte încă neclar definite, dar de care probabil că n-o să ne apucăm prea curând, însă ne face plăcere să știm că sunt acolo, la îndemână, în caz că ne pocnesc cheful sau inspirația.”

Îl văd că începe să râdă.

„Ai altă sugestie aici?” zic eu.

„Nu, nu, e ok, are logică,” spune el și-mi întinde două gheme de lână cu andrelele înfipte în ele. „Dar pune-le și pe astea acolo.”

Într-o bună zi o să mă apuc de tricotat. Într-o bună zi.


Distribuie: | Mastodon | Facebook |

Comentarii: e-mail | facebook |