Roxana-Mălina Chirilă

Referendumul pentru redefinirea familiei

Am mai multe motive pentru care sunt împotriva schimbării Constituției:

  1. Schimbarea n-are ce căuta în Constituție. Avem zeci de mii de legi care să clarifice tot felul de aspecte, tot actul respectiv e foarte general. Și așa trebuie să fie.
  2. Căsătoria între două persoane de același sex e interzisă. Coaliția pentru familie vrea s-o… interzică. E redundant. Dacă mergi la masă cu un creștin din Coaliție, probabil că-și comandă o ciorbă, după care cheamă chelnerița și zice că o ciorbă voia, iar când vine cu ciorba spune: „Vaaai, dar cerusem o ciorbă.”
  3. Referendumurile costă bani. Se aruncă o grămadă de bani pe fereastră ca să votăm ceva ce era deja implementat.
  4. După cum zice amicul Eftimie, cele 3 milioane de semnături s-ar putea să nu fie reale.
  5. Mă enervează militantismul politic al Coaliției și al BOR, care se cred stăpâni pe tarla pentru că românii declară că sunt ortodocși într-o proporție covârșitoare. Chit că multă lume e ortodoxă la fel cum e și poetă1Românul s-a născut poet, nu?: din naștere, conform tradiției și fără vreo dovadă clară că așa ar și fi.

Coaliția și alte organizații creștine insistă să impună ideea că România e un stat tradiționalist, creștin-ortodox, cu principii și morală bazate pe învățătura creștină. Ceea ce nu, nu-mi convine. Una e să fii creștin _tu _și să-i lași pe alții să trăiască, alta e să încerci să salvezi „morala” altora care-și vedeau de treaba lor și nu se băgau în a ta. Pentru că încearcă să se impună, să recreeze societatea românească după chipul și asemănarea lor, să îmi pună și mie piciorul în prag și să-mi impună să-mi trăiesc viața conform standardelor lor.

Normal că nu-mi convine. Azi vin să redefinească căsătoria într-un fel care nu mă afectează, dar mâine cine știe ce le trece prin cap? A, stai că știm. Sunt anti-avort, anti-pornografie, anti-o grămadă de lucruri care nu ne plac neapărat, dar care există dintr-un motiv. Și împotriva filmului „Frumoasa și bestia” și a altor lucruri care probabil că ne plac.

Așa că, deși am mai multe motive să nu vreau schimbarea Constituției, cel mai bun motiv e acesta: că îmi displac mișeii care vor s-o schimbe pentru propriile lor scopuri politice.

A, și familia mea nu arată așa, ceea ce nu le convine Coaliției & co.