Roxana-Mălina Chirilă

Citește la munte într-o vacanță oferită de Nemira

Editura Nemira împlinește 26 de ani și își sărbătorește ziua – iar când o companie dă o petrecere, nu te duci tu cu cadouri la ea, ci vine ea cu cadouri la tine.

Până pe 23 iulie, transportul e gratuit și primești o carte cadou la orice comandă făcută pe site-ul editurii, iar toți cei care cumpără cărți de pe site sunt înscriși automat la o tombolă prin care pot câștiga un weekend pentru două persoane la Conacul Ambient de lângă Brașov.Poate că nu e tocmai o excursie în Westeros, dar pe de altă parte e cam periculos acolo cu toți regii care se bat pentru tron, așa că tot mai bine e să stai cu burta la soare și să te bucuri de bătălii epice de la distanță.

Dintre cărțile care mie personal mi-au plăcut de la Nemira:

Pământul lung, de Terry Pratchett și Stephen Baxter. Un roman SF despre lumi paralele în care poți ajunge cu un dispozitiv făcut dintr-un cartof. O poveste despre explorări.

Vassa și noaptea, de Sarah Porter. Un basm reinterpretat în cheie modernă, despre o fată care ajunge în slujba Babei Yaga, o vrăjitoare bătrână care are un magazin non-stop ce dansează pe picioare de găină în centrul unui New York care se afundă din ce în ce mai mult în noapte.

Aleasa Dragonului, de Naomi Novik. O dată la zece ani, Dragonul își alege o fată din satele aflate la marginea unei păduri magice ce înnebunește și ucide oameni și animale deopotrivă, ca plată ce i se cuvine pentru că apără oamenii ținutului de forțele întunericului. Nu le ucide… doar le transformă.

Ready Player One, de Ernest Cline. Există două lumi: cea reală, care a devenit foarte sordidă; și cea virtuală, unde poți face cam orice faci și în viața reală. Creatorul celei virtuale, un nerd ciudățel care a copilărit în anii ‘80, moare și își lasă averea și lumea moștenire celui care va reuși să găsească primul răspunsurile la ghicitorile pe care le-a lăsat ascunse în lumea virtuală – iar ghicitorile sunt în mare parte bazate pe lucruri populare în anii ‘80. Un fel de bătălie a tocilarilor, în care se implică și o corporație malefică.

Eleganța airiciului, de Muriel Barbery. O carte liniștită despre oameni, snobi intelectuali, viață și filozofie. Două lumi paralele, cea a unei femei deosebit de inteligente dintr-o familie săracă, dar care a ales să facă din erudiție un hobby, ca să-și trăiască viața liniștită; și cea a unei fete dintr-o familie bogată și intelectuală, care strâmbă din nas la snobismul celor din jur.


Distribuie: | Mastodon | Facebook |

Comentarii: e-mail | facebook |