Roxana-Mălina Chirilă

[2 ian] Cartea de azi: „Colecționarul” de John Fowles

Un bărbat se îndrăgostește de o femeie. E un bărbat obișnuit, fără aproape nimic care să-l facă interesant – doar e pasionat de fluturi. Ea, în schimb, e artistă, e frumoasă, e inteligentă și e bogată. Iar el e sigur că n-o poate cuceri, așa că începe să viseze că o răpește, iar obsesia lui pentru ea crește constant.

După ce câștigă brusc o sumă de bani, el își transformă pivnița într-o celulă și până la urmă ajunge s-o răpească și s-o țină închisă.

„Colecționarul” lui John Fowles nu e o poveste de dragoste, ci un thriller care te lasă să intri atât în mintea criminalului din clasele inferioare, cât și în mintea victimei din clasele superioare britanice. Te lasă să vezi atât modul lent în care el trece de la idei la fapte, cât și zbaterea ei fizică și psihologică împotriva situației din care nu poate scăpa.

„Colecționarul” e o carte scrisă în 1963, din care s-au inspirat apoi atât un număr de povești polițiste despre indivizi singuratici și neadaptați la societate care răpesc femeile de care se îndrăgostesc, cât și o serie de criminali din lumea reală.

Poate fi găsită în română pe emag.ro, cât și în engleză pe bookdepository.com.


Vrei să afli mai multe despre „Cartea de azi”? Intră aici.


Distribuie: | Mastodon | Facebook |

Comentarii: e-mail | facebook |