Roxana-Mălina Chirilă

[13 ian] Cartea de azi: „Sunstone” de Stjepan Šejić

E sâmbătă, deci e ziua recomandărilor mai ciudate. „Sunstone” de Stjepan Šejić e o serie de benzi desenate despre două tipe aflate într-o relație BDSM. Are umor, e romantică, e sexy, e tot ce trebuie. Mergeți și citiți-o.

Hm? Sunteți încă aici? Ok, pot să scriu mai mult context.

Stjepan Šejić e un croat care scrie și desenează benzi desenate, dintre care unele sunt publicate online, mai mult sau mai puțin gratuit. „Sunstone” a fost o idee creață care i-a venit la un moment dat. Sau, mai exact, nu prea mai avea idei, așa că a și-a făcut un cont nou pe DeviantArt, și-a spus „shiniez” și a început să facă tot felul de desene erotice cu o tipă și cei doi sclavi ai ei și cu bancuri simple pe acolo. Până la urmă, de la chestiile crețe care-i treceau prin cap a ajuns să aibă personaje. Iar după ce a avut personaje, a început să aibă și o poveste, care a fost „Sunstone”. Începând cu 2014, benzile au fost preluate de editura Top Cow și publicate în volum.

Teoretic vorbind, seria poate fi citită și online, dar diferența de calitate între ce a publicat gratuit și ce e finisat pentru Top Cow e măricică.

Mostră de pe DevianrtArt:

Mostră din volumul de la Top Cow:

E o serie tare simpatică și optimistă. Lisa și Ally se întâlnesc pe internet, se împrietenesc, încep să discute pe tot felul de teme și descoperă că au mai multe în comun decât ar fi crezut. Printre altele, și faptul că au amândouă dorințe mai neobișnuite, care le distrug relațiile cu alți oameni, dar care par să fie complementare între ele două.

Seria e disponibilă gratuit pe Deviant Art, la calitate grafică mică, digital pe Amazon și în format fizic pe Book Depository. Și, dat fiind faptul că sunt benzi cu temă adultă, NU e cazul să le faceți cadou copiilor. Zic și io.


Vrei să afli mai multe despre „Cartea de azi”? Intră aici.


Distribuie: | Mastodon | Facebook |

Comentarii: e-mail | facebook |