Roxana-Mălina Chirilă

[30 ian] Cartea de azi: „The Price of Meat” de K.J. Charles

Sunt momente în care mă întreb dacă o carte e o plăcere vinovată sau dacă e chiar bună. Sunt alte momente în care mă întreb dacă o carte e suficient de ciudată încât s-o pun sâmbăta.

„The Price of Meat” e o poveste de vreo 70-80 de pagini care are loc în Londra. Sau mai exact, într-o Londră dintr-o lume paralelă terifiantă, în care Regina Victoria n-a ajuns pe tron și în care există o zonă la nord de Tamisa în care legile nu se aplică și criminalii nu pot fi dați pe mâna justiției: Alsatia. (Zona a existat cu adevărat, dar a fost desființată în secolul 17 în lumea reală.)

Johanna Oakley e o tânără descurcăreață, care încearcă s-o salveze pe iubita ei Arabella dintr-un spital de nebuni, unde au închis-o rudele ei ca să scape de ea și să-i ia moștenirea. Însă nu poate s-o facă fără ajutorul polițiștilor, care au nevoie și ei de un pic de ajutor cu un caz legat de Alsatia și de un bărbier care face oamenii să dispară.

E o poveste de groază plină de acțiune și de reacții teatral de exagerate, care m-au făcut să-mi imaginez toată povestea în alb-negru, dintr-un motiv sau altul. E ca un penny dreadful, doar că e o broșurică scrisă prin 2016.

E disponibilă în engleză, în format digital, pe Amazon, pentru un dolar și un pic.


Vrei să afli mai multe despre „Cartea de azi”? Intră aici.


Distribuie: | Mastodon | Facebook |

Comentarii: e-mail | facebook |