Roxana-Mălina Chirilă

[2 feb] Cartea de azi: „Zen și arta reparării motocicletei” de Robert M. Pirsig

Un profesor de la un mic colegiu devine obsedat de conceptul de calitate – atât de obsedat încât are o cădere nervoasă și tratamentul îl disociază de propria persoană atât de mult încât simte că devine altcineva și își pierde o parte din memorie înainte să fie din nou lăsat liber în societate.

„Zen și arta reparării motocicletei” e despre o călătorie pe motociclete pe care o are după episodul respectiv, împreună cu fiul său și câțiva prieteni. Încearcă să-și reamintească cine e și povestește, în parte, despre filozofie și filozofi – din câte am înțeles, cei care studiază domeniul nu sunt foarte încântați de abordările lui – și încearcă să-și ordoneze viziunea despre lume, făcând legături între filozofie, Zen, conceptul de calitate și motociclete.

A fost publicată în 1974 și e o semi-autobiografie a lui Robert M. Pirsig (multe lucruri sunt adevărate, diverse detalii nu) care a fost bestseller după lansare și care e una dintre cele mai vândute cărți despre filozofie scrise vreodată.

E disponibilă în română pe eMag. În engleză, e disponibilă cu livrare gratuită pe Book Depository și, în format digital, pe Amazon.


Vrei să afli mai multe despre „Cartea de azi”? Intră aici.


Distribuie: | Mastodon | Facebook |

Comentarii: e-mail | facebook |