Roxana-Mălina Chirilă

[4 feb] Cartea de azi: „Calea regilor” de Brandon Sanderson

Am mai vorbit de „Calea regilor” de Brandon Sanderson și altă dată, dar nu mă deranjează deloc s-o pomenesc pe scurt și acum.

Sanderson e un scriitor de fantasy care-și construiește lumile într-un mod aproape științific: pune cap la cap detalii și sisteme magice cu atât de multă atenție la detaliu încât simți că universurile lui au o logică la fel de clară precum al nostru. Într-un fel, sunt axate pe știință, doar că știința funcționează altfel acolo.

„Calea regilor” e o carte despre un soldat de rând, care ajunge să lupte în primele linii într-un război împotriva unor creaturi care seamănă cu niște insecte, despre un lord bătrân care vede cum regatul se destramă și despre o tânără care încearcă să obțină un obiect magic cu care să-și salveze familia, iar pentru asta se duce să studieze alături de o mare înțeleaptă.

Povestea e destul de lentă la început, dar devine din ce în ce mai alertă pe parcurs, până când e foarte greu s-o mai lași din mână. Iar stilul e simplu, fără înflorituri.

La noi, „Calea regilor” a fost publicată în două volume, care sunt disponibile pe eMag (vol 1, vol 2) sau pe Libris (vol 1, vol 2). Din când în când, editura Paladin promite că va publica și următoarea carte din serie, dar încă nu există dovezi concrete ale realizării acestei promisiuni. În engleză, americanii au fost destul de nebuni încât să scoată toată cartea într-un volum de aproape 1300 de pagini, disponibil pe Book Depository cu livrare gratuită (sunt și alte ediții și formate pe site, dar dacă dau link către toate o să stăm aici până mâine). Desigur, e disponibilă și în format digital, pe Amazon.


Vrei să afli mai multe despre „Cartea de azi”? Intră aici.


Distribuie: | Mastodon | Facebook |

Comentarii: e-mail | facebook |