Roxana-Mălina Chirilă

[9 feb] Cartea de azi: „Grădina uitată” de Kate Morton

Acum ceva timp, eram într-o librărie și căutam o carte lentă, mai degrabă bazată pe atmosferă. Am luat câteva cărți, le-am răsfoit și până la urmă am plecat de acolo cu „Grădina uitată” de Kate Morton, care a fost fix ce-mi doream, deși nu neapărat în sensul în care mă așteptam.

Povestea se petrece în trei perioade diferite și are trei protagoniste: Eliza, născută la sfârșitul secolului 19 și crescută în sărăcie la Londra până e recuperată de familia ei bogată; Nell, care e descoperită singură pe un doc din Australia și adoptată de o familie de acolo, iar prin anii ‘70 începe să-și caute rădăcinile; și Cassandra, care în 2005 încearcă să descopere povestea bunicii ei, Nell.

Cele trei fire narative se tot întrepătrund, sărind de la o perioadă la alta, de la o femeie la alta și lăsându-te mereu în suspans, întrebându-te cum se leagă lucrurile. Bine, e un suspans foarte liniștit, dar pentru cei care ar vrea să se piardă într-un roman de epocă și o poveste de familie, e o carte numai bună.

Am auzit că traducerea n-ar fi foarte strălucită (eu am citit-o în engleză), dar e disponibilă pe eMag și Libris. Versiunea în engleză e disponibilă pe Book Depository, cu livrare gratuită, sau în format digital pe Amazon.


Vrei să afli mai multe despre „Cartea de azi”? Intră aici.


Distribuie: | Mastodon | Facebook |

Comentarii: e-mail | facebook |