Roxana-Mălina Chirilă

[17 feb] Cartea de azi: „The Problem with Purity” de phoenix.writing

Am mai pomenit de fanfiction (povești scrise de fani bazate pe filme/seriale/cărți ale altora) și pomenesc iar. „The Problem with Purity” e una dintre seriile bine scrise din universul Harry Potter și, dată fiind tema Sf. Valentin/Dragobete de săptămâna asta, evident că are și o temă de dragoste.

Premisa e o aiureală și de-asta o recomand sâmbăta. Dar altfel, „The Problem with Purity” e o carte bine scrisă, nu foarte aiurită de felul ei, care învârte câteva clișee pe degete și le face să funcționeze.

phoenix.writing își începe povestea din momentul în care Hermione și Harry împlinesc 17 ani, după ce și-au petrecut primii 5 ani la Hogwarts așa cum scrie în cărțile lui J.K. Rowling. Sunt în vacanță împreună în casa de pe 12 Grimmauld Place (acolo unde locuia Sirius) și Ordinul începe să vorbească despre faptul că s-au descoperit doi „Adulți Puri”, care trebuie găsiți și folosiți pentru binele general. Pentru că habar n-au despre ce e vorba, li se spune că un Adult Pur e o chestie aproape nemaiîntâlnită, un vrăjitor adult care nu și-a pierdut virginitatea.

Pentru că asta sună fix ca o tâmpenie pentru Harry și Hermione, care observaseră că mai toți colegii lor erau luați pe sus de hormoni, dar nu se gândiseră că e nimic ciudat acolo, li se explică și că biologia îi forțează pe majoritatea vrăjitorilor să-și piardă „puritatea” înainte de a deveni adulți, dar dacă unii n-o fac, capătă o putere enormă în momentul în care o pierd după ce devin adulți – iar partenerii lor beneficiază și ei de o creștere similară a puterii. Și de asta cei doi Adulți Puri trebuie vânați de Ordin, găsiți și convinși să se pună la dispoziția binelui.

Absolut deloc surpinzător pentru cititori, cei doi Adulți Puri sunt Hermione și Harry și n-au de gând să fie baterii magice pentru Ordin, așa că-și ascund statutul și-și văd de viață – care implică războiul împotriva lui Voldemort, încercările lui Hermione de a vindeca vârcolacii, animagi și dragoste cu năbădăi.

Poate că nu e cea mai profundă și realistă poveste a tuturor timpurilor – și nu e despre Harry și Hermione împreună într-un cuplu, ea ajunge cu Snape – dar e distractivă și disponibilă gratuit aici.


Vrei să afli mai multe despre „Cartea de azi”? Intră aici.


Distribuie: | Mastodon | Facebook |

Comentarii: e-mail | facebook |