Roxana-Mălina Chirilă

[19 feb] Cartea de azi: „Prin cele străinătăți” de Terry Pratchett

Există un motiv pentru care vreau, încet-încet, să fac rost de toată seria Discworld a lui Terry Pratchett în format fizic, chit că are 41 de volume. Știți pasiunea aia de care râde lumea, de a avea o bibliotecă frumoasă? Ei bine, ăla-i motivul.

Dar pe lângă asta, Terry Pratchett e unul dintre cei mai buni scriitori de umor și fantezie – nu doar că spune povești bune, dar are și observații despre oameni și lume și satirizează lumea noastră cu talent, în așa fel încât nu-ți dă niciodată în cap cu nimic, dar pune lucrurile într-o perspectivă realistă mișto.

Cărțile lui pot fi citite cam în orice ordine, pentru că nu depind unele de altele (ceea ce e grozav), așa că pot să recomand azi fără probleme „Prin cele străinătăți”, care e o carte despre basme în general.

O vrăjitoare care juca rolul zânei bune pentru o tânără aflată în pericol moare și îi lasă atât datoria de zână bună, cât și bagheta magică unei alte vrăjitoare, Magrat. Magrat  nu reușește să facă cu bagheta decât un singur lucru: să transforme cam orice în dovleci. În plus, nu prea le are nici cu zânitul, așa că pornește la drum împreună cu alte două vrăjitoare.

E o poveste despre călătorii, despre basme, despre cum poți înfrânge un vampir cu o mâță rea, despre ce înseamnă să faci bine și ce înseamnă să faci rău.

Poate fi găsită pe eMag sau Libris la noi – sau în engleză pe Book Depository.


Vrei să afli mai multe despre „Cartea de azi”? Intră aici.


Distribuie: | Mastodon | Facebook |

Comentarii: e-mail | facebook |