Roxana-Mălina Chirilă

[2 mar] Cartea de azi: „Războiul bătrânilor” de John Scalzi

Nu prea poți să nu fii intrigat de un roman care începe cu personajul principal, un tip care tocmai împlinește 75 de ani, care se duce la mormântul soției înainte de a se înrola în armată alături de tot felul de oameni aflați mai degrabă la finalul vieții decât la începutul ei.

John Scalzi știe să creeze o lume care să aibă logică și să fie și genială în același timp. Poate și să te prindă în ea și să-ți spună o poveste. Nu e o poveste foarte complexă sau profundă, dar nici nu remarci asta în timp ce bătrânii se pregătesc de luptă, redescoperă plăceri vechi, își descoperă puteri noi și se bat cu o grămadă de rase extraterestre letale în timp ce glumesc între ei.

E o carte simpatică, nepretențioasă, cu un dram de umor, care se citește repede. Mi-ar plăcea să am mai multe de zis despre ea, dar, după cum ziceam, nu e foarte complexă și dacă mai spun câteva lucruri, o să spun cam tot ce se întâmplă în ea.

E disponibilă în română pe site-ul Nemira, pe eMag, pe Libris. Iar în engleză, poate fi găsită pe Book Depository (cu livrare gratuită).


Vrei să afli mai multe despre „Cartea de azi”? Intră aici.


Distribuie: | Mastodon | Facebook |

Comentarii: e-mail | facebook |