Roxana-Mălina Chirilă

[4 mar] Cartea de azi: „Bend Around the Wind” de Scyllaya

Nu mai am dispoziția să recomand cărți SF faimoase, așa că azi vă prezint „Bend Around the Wind”, de Scyllaya, al cărei nume îl dau cu copy-paste pentru că nu pot să-l rețin nicicum.

„Bend Around the Wind” e un fanfic încheiat care se întinde pe 100 de capitole și 400.000 de cuvinte. Fandomul e Avengers.

Într-o noapte în care Tony stă și-și bea amarul, JARVIS detectează ceva dubios în turn. Tony se duce să investigheze și se trezește în mijlocul unei bătăi dintre Loki și niște extratereștri, lucru la care nu se așteptase, așa că n-avea costumul de Iron Man la îndemână. Și, pentru că e lipsit de apărare, e înfrânt, răpit și târât într-o închisoare din Galaxia Cassiopeia, după câteva luni petrecute într-o stază magică. Sau tehnologică. Una din două.

A durat un pic până să mă prindă povestea pentru că părea grăbită și cu cam multe explicații (multe explicații pentru o poveste cu Tony Stark și Loki, dar e în cu totul altă galaxie față de Tolstoi, să zicem), dar pe urmă am stat nopțile să citesc despre evadări spectaculoase, furat nave, cules membri de echipaj de pe ici-colo și întors acasă pe o rută un pic mai lentă decât cea de venire.

E una dintre puținele povești care m-a făcut să-mi placă ideea de mers pe o navă prin spațiu – de obicei am o senzație mai degrabă de claustrofobie decât de entuziasm. Aș recomanda cartea aproape oricui, doar că Tony și Loki ajung în pat împreună. Nu mai țin minte cât de grafic, dar probabil că foarte. Deci e o poveste recomandată oricui, în afară de cei care n-au chef să citească așa ceva.

Pentru ceilalți, „Bend Around the Wind” e disponibilă aici.


Vrei să afli mai multe despre „Cartea de azi”? Intră aici.


Distribuie: | Mastodon | Facebook |

Comentarii: e-mail | facebook |