Roxana-Mălina Chirilă

[8 mar] Cartea de azi: „Daughter of the Empire” de Janny Wurts și Raymond E. Feist

Pentru că am uitat de 8 martie până ieri, mi-am dat seama tardiv că ar fi trebuit să pregătesc o carte scrisă de o femeie, cu o femeie într-un rol principal. Planuri peste planuri, stil epic, personaje puternice. Lucruri de-astea.

Când am pus problema așa, mi-am dat seama că cea mai potrivită carte ar fi fost „Negurile din Avalon” de Marion Zimmer Bradley, dar de aia am vorbit acum 2 săptămâni. Nivel de planificare: peste 9000.

După care am găsit o carte și mai potrivită decât cea de M. Z. Bradley. Bănuiesc că aș putea să vă țin un pic mai mult în suspans, dacă titlul cărții n-ar fi în titlul postării. Și dacă n-ar fi o poză mare cu coperta în stânga.

Seria Empire, scrisă în colaborare de autorii de fantasy Raymond E. Feist și Janny Wurts la sfârșitul anilor ‘80 și începutul anilor ‘90, e una dintre cele pe care le-am citit acum destul de mult timp, dar care mi-au rămas întipărite în memorie ca fiind legendare. Într-o lume alternativă bazată puternic pe Japonia și Coreea, tânăra Mara din Casa Acoma e pe cale să devină călugăriță când află că fratele ei a murit în război și că trebuie să preia conducerea Casei.

Urmează o luptă pentru supraviețuire și putere, înțesată de intrigi politice, în urma cărora Mara reușește să-și asigure o poziție din ce în ce mai înaltă în societate, dar cu costuri foarte reale pentru cei care o urmează și pentru ea însăși. E o eroină puternică, dar failibilă, inteligentă, dar nu atotștiutoare.

Se leagă un pic de alte cărți scrise de Raymond Feist, dar alții mă asigură că seria stă în picioare foarte bine și pe cont propriu.

„Daughter of the Empire” poate fi cumpărată în format fizic cu livrare gratuită de pe Book Depository, iar în format digital e disponibilă pe Amazon.


Vrei să afli mai multe despre „Cartea de azi”? Intră aici.


Distribuie: | Mastodon | Facebook |

Comentarii: e-mail | facebook |