Roxana-Mălina Chirilă

[3 apr] Cartea de azi: „Marțianul” de Andy Weir

Are loc o misiune umană pe Marte. Cercetătorii își văd de treabă, dar are loc o furtună și trebuie să plece în viteză, ca să fie siguri că ajung întregi înapoi pe Pământ. Cel mai inventiv tip din echipă are o idee despre cum ar putea să rezolve situația în așa fel încât să nu fie nevoiți să fugă, dar din păcate e lovit de o bucată de metal și ucis, iar ceilalți pleacă în grabă, devastați de moartea lui.

Doar că omul nu e mort. Se trezește după furtună rănit, vai de capul lui, părăsit pe o planetă ostilă vieții și cu sisteme și provizii care n-au fost gândite să reziste pe termen prea lung. Ar putea să depună armele și să se obișnuiască cu gândul că o să moară de foame sau în vreun accident, dar e inventiv, tobă de carte și n-are altă treabă decât supraviețuirea.

E prima carte a lui Andy Weir, publicată în 2011 și a avut atât de mult succes încât cei de la Hollywood s-au băgat imediat pe fir și au ecranizat-o în 2015. E un fel de „Robinson Crusoe” în spațiu, cu diferența că Robinson Crusoe era pe o insulă unde aerul se putea respira și găsea chestii de mâncare. Se citește repede, are ceva umor și multă știință care e prea mult peste cunoștințele mele de bază ca să-mi dau seama dacă e vreo problemă cu ea sau nu.

„Marțianul” e disponibil pe eMag și Libris în română și pe Book Depository și Amazon în engleză.


Vrei să afli mai multe despre „Cartea de azi”? Intră aici.


Distribuie: | Mastodon | Facebook |

Comentarii: e-mail | facebook |