Roxana-Mălina Chirilă

[15 mai] Cartea de azi: „Fables: Legends in Exile” de Bill Willingham

„Fables” e o serie de benzi desenate scrisă de Bill Willingham, care a fost publicată în 150 de numere din iulie 2002 până în iulie 2015.

În urmă cu câteva secole, tărâmul basmelor a fost cucerit de o forță misterioasă, iar cei care trăiau acolo s-au refugiat în New York, unde și-au clădit o lume mascată prin magie și semi-integrată cu cea a oamenilor obișnuiți. Lupul cel rău a ajuns de partea binelui, și-a luat formă umană și numele de Bigby Wolf, iar acum e șerif. Albă ca Zăpada lucrează în administrație (și n-arată rău la costum).

În primul volum, „Legends in Exile”, Bigby investighează o crimă teribilă. Sora mai mică a Albei ca Zăpada, Roșie ca Trandafirul, a fost ucisă cu sălbăticie. Toată casa ei e scăldată în sânge, iar făptașul a lăsat scris pe perete „No More Happily Ever After”, indiciu care nu spune prea multe.

Personajele și lumea sunt bine clădite, iar acțiunea te face să dai pagina – iar stilul grafic nu e nici el deloc rău. N-am urmărit seria până la capăt pentru că m-am apucat de ea când încă era în curs de publicare și-mi pierd răbdarea când aștept câte o lună pentru câteva pagini de poveste (așa că a ajuns pe lista „o s-o iau când îmi cumpăr rafturi noi), dar ce am citit din ea a fost chiar bun, iar primul volum mi se pare că merge și de sine stătător.

„Fables: Legends in Exile” se poate cumpăra (cu livrare gratuită) de pe Book Depository.


Vrei să afli mai multe despre „Cartea de azi”? Intră aici.


Distribuie: | Mastodon | Facebook |

Comentarii: e-mail | facebook |