Roxana-Mălina Chirilă

[16 mai] Cartea de azi: „Formidabilul Maurice și oastea rozătoarelor savante” de Terry Pratchett

Un lucru care-mi place la seria Discworld a lui Terry Pratchett e că, deși poveștile au toate loc în aceeași lume, nu e deloc necesar să le citești în ordine, ci au deseori sens și ca romane de sine stătătoare – așa că pot să recomand „Formidabilul Maurice și oastea rozătoarelor savante” fără nicio problemă.

Întâmplător, asta e o carte mai degrabă pentru copii și e bazată pe basmul „Flautistul din Hamelin” (sau „Fluierașul fermecat din Hamelin”, cum l-am mai găsit).

Maurice e un motan vorbitor foarte șiret, care e pus pe făcut averi. S-a înhăitat cu niște șobolani care pot și ei să vorbească și cu Keith, un băiat nu foarte inteligent, dar care știe să cânte la fluier. Împreună, merg din sat în sat; șobolanii se prefac că infestează totul, iar Keith cere o mică avere, apoi se preface că-i vrăjește cu fluierul și îi convinge să părăsească satul.

Totul merge excelent, până când dau de un sat care pare într-adevăr infestat de șobolani… dar doar până când își dau seama că e ceva foarte putred la mijloc și, de data asta, nu e vina lor.

„Formidabilul Maurice și oastea rozătoarelor savante” se poate cumpăra de pe eMag și Libris în limba română. În engleză, cartea e disponibilă cu livrare gratuită pe Book Depository și în format digital pe Amazon.


Vrei să afli mai multe despre „Cartea de azi”? Intră aici.


Distribuie: | Mastodon | Facebook |

Comentarii: e-mail | facebook |