Roxana-Mălina Chirilă

[30 mai] Cartea de azi: „Unfit to Print” de KJ Charles

După cum ziceam nu demult, există un val nou al romanelor de dragoste, care sunt ceva mai complexe și mai interesante decât siropurile care sunt în general asociate genului. Iar KJ Charles e una dintre noile mele scriitoare favorite tocmai pentru că se avântă des în zone mai puțin explorate.

De exemplu, „Unfit to Print” e o carte a cărei acțiune se petrece în 1875. Gil Lawless este un fiu nelegitim al unui membru al aristocrației – și mama lui mai era și o femeie de culoare. Tatăl lui îi dă la școală împreună cu băieții oamenilor de bine, unde Gil se împrietenește cu Vik, dar prietenia lor se întrerupe rapid când tatăl lui Gil moare și tânărul bastard e aruncat în stradă.

După ani de zile, Gil are o librărie pe Holywell Street, faimoasa stradă din Londra unde se vindea pornografie.

Vikram Pandey e avocat și, din când în când, acceptă cazuri pro bono, mai ales din partea comunității de indieni săraci. Când acceptă să caute fiul dispărut al unei familii, investigațiile îl duc în zona sordidă a orașului, unde dă peste prietenul lui din copilărie, Gil, pe care l-a căutat cu disperare după ce a dispărut fără urmă în urmă cu mulți ani. Împreună, vor porni pe urma unor criminali.

KJ Charles e genul de scriitoare care se pierde în cercetare înainte să scrie o carte – așa că Londra ei e una veridică, chit că nu e cea pe care o vedem de obicei în filme și seriale. E una mai ascunsă și mai butală, care amintește mai degrabă de descrierile lui Henry Mayhew despre viața reală a săracilor din Londra decât de fanteziile despre lorzi și domnițe.

Repet avertismentul de data trecută: e un roman cu o relație între doi bărbați (gay romance) și unele scene sunt explicite.

Un citat (nu din cele explicite):

”You’ve really got a problem with the pictures?”
“Of course I do,” Vikram snapped. “They’re illegal, immoral, and obscene.”
“Right, but what’s bad about them?”

Cartea e disponibilă de pe 10 iulie 2018 pe Amazon (eu am primit-o un pic mai devreme în schimbul unei recenzii sincere).


Vrei să afli mai multe despre „Cartea de azi”? Intră aici.


Distribuie: | Mastodon | Facebook |

Comentarii: e-mail | facebook |