Roxana-Mălina Chirilă

Colectarea neselectivă a gunoaielor

Tags:

De ceva timp, la noi în cartier se colectează selectiv gunoaiele. Plastic într-o parte, hârtie în alta, restul la gunoiul general. Au pus și un om să stea de pază acolo. Mi-am zis că e mișto, s-a obișnuit lumea din cartier, vine cu gunoiul separat – ce mai, dacă le oferi oamenilor posibilitatea să facă o chestie bună fără să-i coste nimic, majoritatea o fac.

Azi am ieșit cu plasticele după mine și am ajuns la gunoi tocmai când erau și gunoierii pe acolo.

„Plasticele unde-s?” am întrebat, pentru că învârtiseră tomberoanele.

„Aaaa, aruncați-le în oricare, că și-așa nu le luăm separat.”

Auzisem eu că acum câțiva ani așa stătea treaba, dar nu știam dacă să cred sau ba – și oricum, raționasem că dacă au pus și om să supravegheze reciclarea corespunzătoare, probabil că și reciclează. Mda, vezi să nu.

Cu alte cuvinte, e mișto pe naiba. Poate că tot cartierul s-a obișnuit cu reciclarea, dar pentru șefii gunoierilor, e o formă fără fond. Noi facem, ei se fac că fac, așa că tot efortul benevol al cartierului valorează fix cât o ceapă degerată.

Eu, una, îmi bag picioarele. Am terminat și cu reciclarea, mai încerc în 2025, dar atunci o să întreb când se face colectarea, să văd dacă pun gunoaiele separat (atunci or să le ducă separat până la groapă, probabil).

O să-i spun și maică-mii să se intereseze dacă tot frecție la picior de lemn e și prin Sf. Gheorghe. Nu de alta, dar pe ea o puneau să arunce gunoaiele menajere într-o parte și sacul de gunoi în care le ținea la plastice, lol. Dacă e tot țeapă și la ei, înseamnă că și-au bătut urât joc de ea – și atunci o să vreau popcorn, pentru că o să se lase cu bătaie.

LE: Se pare că în Sf. Gheorghe vin cu mașini separate, totuși. Încep să mă gândesc că m-am pripit când m-am mutat de acolo, au tot felul de chestii mult mai ok decât Brașovul. Dar bine, n-au sushi.


Distribuie: | Mastodon | Facebook |

Comentarii: e-mail | facebook |