Roxana-Mălina Chirilă

[13 iun] Cartea de azi: Revista Scena9 (nr. 1)

Hei, știți ce chestii culturale se mai întâmplă prin țară?…

Da, nici eu.

Pe cei de la Scena9 îi știam de pe site-ul lor, pe care intru din an în praznic, dar care are chestii interesante despre lumea culturală.

Am rămas un pic surprinsă pe la începutul anului când le-am văzut revista în librărie – e un volum de 200 de pagini mari, cu hârtie groasă perfectă pentru imprimat poze și o greutate de un kilogram care m-a făcut s-o citesc mai mult pe acasă, ca să n-o car după mine. Ca obiect, e genială, e o plăcere s-o răsfoiești și arată excelent pe dinăuntru. E primul număr, publicat la sfârșit de 2018 (sau început de 2019?), iar următorul va fi scos la sfârșitul anului.

Articolele sunt despre artă de care n-am auzit, artiști de care n-am auzit, Florin Chirculescu (de care am auzit!) și câteva lucruri de care aveam un vag habar. Ce face interesant revista asta e să prezinte o lume cu care altfel n-aș fi avut prea multe tangențe, să-mi aducă în vizor lucruri interesante, de la arhivele fotografice ale ziarelor din Cluj, la un moldovean care s-a plimbat cu o mămăligă până-n România, la o regizoare sârbă care a făcut un film în Ferentari. Ia pulsul unei alte lumi românești, una care parcă merită mai mult decât ce văd zi de zi pe Facebook.

Revista Scena9 poate fi găsită pe eMag – și era și pe la Cărturești, dacă nu mă înșel.


Vrei să afli mai multe despre „Cartea de azi”? Intră aici.


Distribuie: | Mastodon | Facebook |

Comentarii: e-mail | facebook |