Roxana-Mălina Chirilă

[15 iun] Cartea de azi: „Domnișoara Goth și fantoma șoricelului” de Chris Riddell

Dacă e să cumpărați o carte de copii pe care s-o citiți și voi, „Domnișoara Goth și fantoma șoricelului” e una dintre cele mai bune recomandări pe care vi le pot face.

Chris Riddell e cunoscut mai ales ca artist, dar și scrie ocazional. I-am cumpărat cartea pentru ilustrații, dar am avut supriza să văd că și povestea e simpatică (probabil că n-o fi câștigat un premiu cu ea degeaba).

Ada Goth e o fiica lordului Goth și locuiește la Gormly-Ghast Hall. Seamănă leit cu mama ei care a murit, așa că tatăl ei o obligă să poate pantofi enormi cu care bocăne constant, ca s-o poată auzi de departe și să se poată feri de ea. Într-o seară, Ada face cunoștință cu fantoma unui șoricel, Ishmael, datorită cui află că ceva e putred la Gormly-Ghast Hall.

Povestea e simplă, dar e spusă cu multă imaginație. Are farmec și pentru adulți, pentru că personajele și situațiile seamănă cu unele din realitate, Riddell adăugând o grămadă de referințe din lumea literară (Ishamel e un șoricel-marinar, doar zic). Pentru copii probabil că sunt detalii simpatice.

Versiunea în română e bine tradusă și are o grămadă de note de subsol care ne spun care sunt unele referințe (dar nu și altele, nu mi-e clar de ce).

Cartea poate fi găsită pe eMag și, ocazional, prin librării.


Vrei să afli mai multe despre „Cartea de azi”? Intră aici.


Distribuie: | Mastodon | Facebook |

Comentarii: e-mail | facebook |