Roxana-Mălina Chirilă

[19 iun] Cartea de azi: „Integrala Peanuts”, vol. I, de Charles M. Schulz

A fost o perioadă din copilăria mea când dădeam de Snoopy peste tot – jucărele, tricouri, tot. Dar deși știam personajul, nu știam de unde era și nu citisem nimic cu el. Îl percepeam ca pe un fel de Hello Kitty, un fel de personaj faimos pentru că e faimos, simpatic, ușor de recunoscut, dar fără context.

După ani și ani, am aflat că Snoopy e din banda desenată Peanuts, publicată zilnic în ziare începând cu 1950. Benzile sunt simple, mai ales cele de început: 4 panouri și o poantă simplă despre Charlie Brown, alți câțiva copii care-i sunt prieteni și cățelul Snoopy.

Volumul nu are un fir narativ, dar nu e o problemă, pentru că atmosfera e absolut simpatică și personajele la fel. Schulz reușește să facă foarte mult cu doar patru panouri simple, iar copiii sunt un amestec superb de simplitate copilărească și remarci mai profunde decât s-ar crede – sunt un pic răutăcioși, dar numai cât trebuie, și sunt și inimoși cât cuprinde.

Ok, asta e doar amuzantă, nu și profundă.

E un volum perfect pentru un pic de bună dispoziție. „Integrala Peanuts” a fost tradusă la noi de curând și se poate cumpăra de pe eMag, Libris și, uneori, din librării.


Vrei să afli mai multe despre „Cartea de azi”? Intră aici.


Distribuie: | Mastodon | Facebook |

Comentarii: e-mail | facebook |