Roxana-Mălina Chirilă

Mă mai citesc yoghini? Dacă da, să știți că lui Grieg nu-i pasă dacă muriți

Alint; am primit câteva comentarii recente care mă fac să-mi dau seama că mă mai citesc unii yoghini care urmează cursurile școlii MISA, așa că pot să presupun că încă mă mai citesc oamenii. Nu cred că mă citesc frecvent, dar e suficient și ocazional.

Ziceam relativ recent că Gregorian Bivolaru a dat mesaje cum că oamenii n-au voie nici să se atingă de vaccinați, care vaccinați sunt sortiți pieirii în câțiva ani. Și spuneam tot acolo că școala de yoga MISA, în frunte cu maestrul, recomandă niște „remedii” anti-Covid comercializate de firme ale yoghinilor.

Acum Bivolaru a inventat un „vaccin profilactic” [sic] care e un fel de mujdei diluat peste care se fac incantații. Le spune yoghinilor să-l ia zi de zi timp de 49 de zile, apoi să facă o pauză de o zi și s-o ia de la capăt.

Nu știu cine are nevoie să audă treaba asta, dar vreau să vă zic un lucru important: lui Bivolaru nu-i pasă dacă muriți. Stați să repet: lui Bivolaru nu-i pasă dacă muriți.

De ce spun asta? Păi, pentru că nu l-am auzit niciodată să-i pese și au fost suficienți suferinzi și morți.

Gândiți-vă la toți cei care au avut probleme sau au murit de-a lungul timpului, de la Monica Ceșa care a făcut cancer și a murit la cei care s-au mai plâns de probleme de sănătate, de bani, de toate felurile. Acum câțiva ani, o femeie care a fost în Japonia și a făcut donații cursului a împrumutat bani pentru o traducere a unei cărți de la curs în japoneză, cu binecuvântarea maestrului, ca la final să nu poată face nimic cu ea, să se certe cu soțul din cauza banilor și să fie respinsă fără compasiune de „maestru” până când s-a băgat și Mihai Rapcea pe fir să pledeze pentru cauza ei.

Nu țin minte să fi auzit de vreun caz în care Gregorian Bivolaru să nu explice că a fost vina lor că au pățit ce au pățit; fie au zis că au murit din cauza unor defecte de personalitate (cum ar fi bârfa), fie că au pățit ce-au pățit pentru că nu au aplicat cum trebuia ce li se indicase. Poate n-au făcut practica spirituală necesară la cancer, poate nu și-au schimbat atitudinea, poate, poate, poate.

Una peste alta, oricum o dai, „maestrul” a fost dintotdeauna foarte detașat de problemele și suferințele cursanților. Și să ne fie clar: nu mă refer la detașarea divină a celui care are empatie pentru întreaga omenire, dar nu se identifică cu problemele ei, ci mă refer la un om căruia nu pare să-i pese și care doar spune că are empatie.

**Voi cât de perfecți vă simțiți? **Sunteți gata ca atunci când dați de greu să vi se spună că sunteți niște larvari leneși care nu au făcut ce trebuia? Sau că dacă ați făcut, nu contează, pentru că n-ați făcut perfect și o chichiță sau alta nu a fost îndeplinită; poate nu v-ați concentrat cum trebuie în timpul meditației, poate nu știți să vă cereți scuze pe cât de frumos ar trebui, iar acum csf, n-ai csf, o să muriți, o să suferiți, o să fie nasol și e doar din vina voastră? Sunteți gata de o justificare de-asta? Ca atunci când aveți mai multă nevoie de susținere să primiți palme?

Dacă lucrurile merg bine, e ușor să-ți asumi rezultatele pozitive; iar dacă lucrurile merg prost, e ușor să dai vina pe victimă. Oricum ar fi, îți asumi responsabilitatea doar pentru ce-i avantajos pentru tine, respingi tot ce e dezavantajos și uite așa ajungi infailibil. E ușor! Bine, nu e așa ușor, lumea trebuie să te și creadă. Dar ca sistem, e simplu. Elimină 100% din greșeli din discuție și o să fii fără pată.

Gregorian Bivolaru zice așa într-un mesaj înregistrat:

Se constată că, din păcate, numărul imbecililor și al imbecilelor care se îmbolnăvesc de COVID-19 și care fac parte dintre cursanții acestei școli este în creștere. Inconștiența, letargia și lenea de care astfel de persoane dau dovadă este șocantă. Unele persoane au ajuns deja să fie internate în spital în stare gravă. Ne facem  datoria să semnalăm înmulțirea acestor cazuri.

Ce să vă zic? Bivolaru vă face imbecili dacă pățiți ceva. Imbecili, inconștienți, letargici, leneși. Dacă muriți, credeți că o să-i pară rău după voi? Sau o să fiți numai buni de aruncat la coș și trecuți la rubrica de „dacă nu faceți ce trebuie, o să pățiți ca imbecilii ăștia”? Sunteți oameni cu vise, speranțe, vieți, cu oameni dragi cărora le pasă dacă vă e bine. E viața voastră reductibilă la „a murit pentru că e imbecil”? Sunteți ok să fie reductibilă la atât?

Nu știu câți sunt care s-au îmbolnăvit pe la curs, dar poate n-ar strica o mică statistică. Câți cursanți sunt? Raportat la populația nevaccinată, cum stați? Cursanții de la școala de yoga MISA s-au îmbolnăvit mai puțin? Mai mult? Câți au avut forme grave? A murit cineva? Dacă da, câți? Raportat la populația vaccinată, cum stă treaba? Uitați-vă și la grupele de vârstă, comparați-vă cu cele în care sunteți voi.

…Bine, e de cercetat acolo, probabil nu aveți sondaje și probabil majoritatea nici nu știți câți sunteți. Dar uitați-vă în anul vostru de curs, în orașul vostru.

Poate cer prea mult.

Nu vă zic să vă vaccinați. Îmi dau seama că vi s-a zis că vaccinul e rău și nu sunt eu persoana care să vă explic de ce informațiile care vi s-au dat nu sunt tocmai corecte sau sunt, uneori, fabricate. Există o grămadă de surse care explică lucrurile astea. (Doar atât zic: eficiența și siguranța sunt două lucruri diferite; dacă un vaccin e 90% eficient nu înseamnă că e 10% dăunător. De ex., să bei un pahar cu apă e 0% eficient contra pișcăturilor de țânțar, dar e și 0% dăunător.)

Dar e o situație de criză. Se îmbolnăvesc mulți; unii mor. Gândiți-vă un pic la atitudinea celui care vă dă sfaturi când e vorba de cei care au nevoie de ajutor. Nu vă gândiți cum e doar atunci când mergeți la el prima oară cu o problemă („E covid, ce facem?”), ci gândiți-vă cum e când cineva are nelămuriri, când are probleme în continuare, când pățește ceva neplăcut („S-au îmbolnăvit prietenii mei de la curs de covid și-mi fac griji.”) („Am încercat să am relații de iubire, dar am impresia că partenerii mă folosesc, ce să fac?”). Acolo mai e empatie? Mai e compasiune? Sau e doar supărare și acuze contra celor care suferă?

Pentru că am impresia că mai degrabă o să vă îngroape în injurii și o să vă spună că e vina voastră decât o să admită că soluția lui ar putea să nu meargă.


Distribuie: | Mastodon | Facebook |

Comentarii: e-mail | facebook |