Despre mine

(contact: roxmchirila (la) yahoo (punct) com)

M-am născut în 1988, iar apoi am pierdut mai mult de un deceniu de viață nefăcând lucruri memorabile.

Prin gimnaziu și liceu am participat la ceva olimpiade naționale de matematică, fizică și logică, unde am luat niște mențiuni și premii speciale.

Am făcut un an de facultate la matematică-informatică la Universitatea din București (mergând pe direcția de informatică), înainte să fac stânga-mprejur și să merg la filologie, tot la Universitatea din București (mergând pe direcția de japoneză-engleză).

Până la urmă, m-am ales cu o licență în japoneză-engleză și un masterat în studii culturale britanice.

Când am avut timp, am făcut cursuri online (via Coursera) în domenii care mi s-au părut interesante pe moment: psihologie, filozofie, algebră și analiză matematică, programare în Python, economie comportamentală. N-aș spune că am ajuns mai departe de cunoștințele de bază în domeniile respective, dar sunt bune și ele.

Momentan lucrez mai ales ca traducător de jocuri și aplicații, în perechea de limbi engleză-română. Pagina mea de LinkedIn e aici, îmi amintesc mai des s-o actualizez decât îmi amintesc s-o actualizez pe asta.

Pe unde mi-am lăsat amprenta (cronologic):

  • am scris scenarii pentru o emisiune reality show (atât de reality încât avea nevoie de scenarii) pentru Zucchero Media
  • am tradus niște cărți pe direcția de spiritualitate/dezvoltare personală pentru Editura Mix 
  • am scris un roman, publicat de BigWorldNetwork.com (editura a murit între timp; csf, ncsf)
  • am lucrat la câteva cărți pentru Editura Datagroup (traduceri română-engleză, engleză-română, verificări și corecturi)
  • am colaborat la localizarea League of Legends ca traducător liber-profesionist (de acasă, deci), pentru Riot Games.
  • am lucrat la localizarea jocului Tom Clancy’s The Divison 2 într-un colectiv de trei persoane (eu eram, nominal, șefa, dar colaborarea a fost prea strânsă ca să ne punem probleme de ierarhie). Poți citi mai multe despre asta aici.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.