Întârzieri la răspunsuri și alte organizatorice
Am câteva mail-uri de-ale voastre la care trebuie să răspund. Nu v-am uitat, nu vă ignor. Pur și simplu ajung greu la ele. Sunt în principiu prin zonă, moderez când sunt pe calc și am net. Acolo e nevoie doar de un click și vă văd comentariile repede.
Dacă par mai puțin coerentă sau mai repezită sau mai dură decât de obicei, e pentru că sunt destul de distrasă. Ca regulă generală de interpretare, dacă spun o chestie care nu se potrivește deloc cu ce ziceam până în momentul respectiv, cel mai probabil m-am gândit la ceva și am scris altceva (cuvintele care încep cu aceleași litere sunt predispuse la înlocuiri când sunt obosită sau distrasă); dacă întrebați, se poate lămuri problema. Pe același principiu, dacă ceva pare a fi o insultă gratuită, probabil nu asta era ideea.
În continuare vă recomand cursul despre istoria internetului de pe Coursera. E fascinant.
Și vă recomand și o serie de articole de pe blogul Less Wrong (tot în engleză). Despre modul în care gândim – și cum ne putem îmbunătăți modul de a gândi. Nu chestii spirituale – chestii legate de psihologie cognitivă și de studii în direcția asta. Sunt încântată de Less Wrong, deși mai am mult de citit până termin de citit chestiile importante de pe el.
Încep să mă întreb dacă recomandarea chestiilor interesante începe să devină o Idee Centrală a blogului. Dar mă entuziasmez când aflu chestii noi și vreau să le împărtășesc cu restul lumii (apropo, știați că „entuziasm” era un cuvânt care n-avea o conotație bună acum câteva sute de ani, deși avea clar sensul de „posedat de Dumnezeu”? E o poveste interesantă)
Mă duc să mă culc până nu vă povestesc despre motivul pentru care nu poți să citești un text scris cu Times New Roman de dimensiune 1 sau alte știați că-uri.