Roxana-Mălina Chirilă

Corset elegant de seară „Nuți Amoroasa”

Am crezut inițial că e o problemă cu site-ul Seven Sins. Am un „corset Grazia”, model ca al lor, doar că luat din altă parte. Nu știam că are un nume. Am aflat că în România îl cheamă Grazia din pură întâmplare: mă uitam pe site să văd dacă e ceva interesant și l-am recunoscut pe al meu.

Cred că aș fi stat să mă gândesc de 10 ori înainte să-mi iau un corset care să poarte o denumire gen Grazia, Amoresa sau Sincerelly (sic. Eu știu că Sincerely se scrie cu un singur „L”). M-aș fi întrebat din nou și din nou: „Vreau să port o chestie care are denumire de țărăncuță videochatistă?” Și poate că, cu chiu cu vai, aș fi decis că pot să uit că are o denumire.

Dar la asta se mai adaugă și faptul că modelele sunt puse în posturi care mai de care mai „sexy” (aka, de atras clienți la vitrină în Amsterdam). Așa că nu ar fi trebuit să lupt doar contra unei denumiri de chatistă, ci și contra unei imagini așijderea. Începe să se complice treaba, pentru că sunt anumite haine pe care ți le iei pentru că ai o anumită atracție față de ceea ce reprezintă, față de povestea pe care o spun. De exemplu corsetele, care sunt asociate cu domnițe medievale, steampunk sau ce-o fi pentru fiecare. Nu sunt haine pe care le iei pentru că ai nevoie de așa ceva în dulap, ci pentru că vrei ca ele să zică ceva. Ceva care, de preferință, să nu fie „Banii înainte, drăguțule.”

Pe site-ul de unde mi-am luat un corset „A3034 – Victorian Silver/Green Corset” nu se folosesc modele. Vezi doar corsetul. Unele modele sunt mai elegante, altele sunt mai puțin elegante. Cauți și cauți și găsești câte ceva. Sau găsești prea multe, de fapt. Există o singură poză cu o tipă, pe prima pagină. E elegantă, cu un decor retro.

Altă idee: există corsete și corsete. Unele sunt lungi și sunt menite să vină până deasupra bustului. Se pot purta fără nimic dedesubt, cum am făcut eu în poza cu corsetul. Altele vin până sub bust. Se poartă cu bluză. Subliniez. Se poartă cu bluză. Nu de alta, dar fiind sub bust, dacă nu poți altceva ți se văd sânii. NU le porți fără nimic dedesubt, cu sfârcurile acoperite de plastic, Seven Sins!!! (link NSFW)

Adică, mă, ce naiba. Înțeleg că ești site de chestii sexy, dar ceva eleganță, acolo? Ceva pentru cele care se îmbracă în corset pentru stilul retro, mișto, clasic, pentru cele cărora le place stilul victorian, cel gotic, cel steampunk, cel… Nu. Am intrat pe tot felul de site-uri românești (NSFW) care vând corsete (NSFW) și n-am văzut decât eternele modele (NSFW) care nu încercau prea tare să-mi vândă corsetul, ci încercau să se vândă pe ele. Preferabil, la minut.

Am zis ok, pentru românce corsetele se pare că sunt chestii de purtat când încerci să seduci soțul vecinei. Pisica 13. Dacă mai iau vreunul, îl cumpăr din UK, că au mai multe modele de corsete și mult mai puține modele de femei.

Dar uite că în seara asta cineva mi-a dat link la un site cu poșete. Prima chestie pe care am văzut-o a fost „Geanta dama handmade piele Ilinca”. A doua, „Portofel handmade, piele naturala, Stefania”. Încep să mă întreb dacă nu cumva publicul țintă al magazinelor online destinate damelor nu e d-na Nuți Amoroasa, din satul Precupeața, soție de ciocoi respectabil.


Distribuie: | Mastodon | Facebook |

Comentarii: e-mail | facebook |