Polițiști clujeni, ca-n bancuri sau ca-n povești

Cică în Cluj există unii care au o moară și autorizații să macine grâu și să facă pâine. Și cum măcinau ei grâu și făceau pâine, s-au trezit cu Poliția peste cap, venită în inspecție. Cum-necum, a apărut o problemă: oamenii n-aveau facturi pe făină! Și aveau o grămadă de făină, nu un pumn-două.

Angajații au explicat că normal că n-au facturi pe făină: au facturi pe grâu, pe care-l macină, și din el scot făina. Polițiștii nu și nu: de unde au făină fără acte?! DE UNDE?!

Au blocat toată compania, n-au lăsat să plece mașinile cu pâine. Când angajații erau disperați că îi sunau clienții cerându-și marfa, polițiștii au răspuns: „să le spuneţi că azi nu primesc pâine”. Au confiscat tone (literalmente) de făină și tărâțe și i-au comunicat unui angajat „oricum şefa ta îşi va recupera marfa în instanţă, dar o să aibă de umblat”.

Întreb și eu ca tot omul: polițiștii respectivi sunt ca cei din bancurile cu o circumvoluțiune, că cealaltă dungă de pe creier e de la cască, sau sunt ca cei din poveștile despre mită și corupție?

Sursa știrii, de pe site-ul stiridecluj.ro.