Roxana-Mălina Chirilă

Cum să-ți tai singur accesul la un site (Windows + Linux)

Hai să spunem că te-a supărat un site. Dar te-a supărat rău-rău, nu mai vrei să intri acolo. Nu mai vrei să-l vezi. Poate că are reclame aiurea, poate e cu viruși sau poate pur și simplu nu-ți place de figura deținătorului. Poate ai intrat pe un blog sau forum și ai strigat „Nu mă voi mai întoarce niciodată!” și ți-e greu să te ții de cuvânt. Sau poate e Facebook și ai de lucru și dacă nu elimini tentația nu ajungi nicăieri.

Cea mai simplă variantă de a te autobana, fără software în plus, fără nimic de downloadat, fără să instalezi nimic, și care să meargă pe toate browserele, e varianta manuală, cea pe care o folosesc eu.

Pasul 1: Deschizi Notepad. Ca administrator.

Cauți Notepad în meniul de start, dai click dreapta și selectezi „Run as administrator”.tutorial site ban

Pasul 2: Deschizi (în Notepad) fișierul hosts

Te duci la File -> Open. Acolo intri în C:\Windows<span style=“color: #000000;">system32\drivers\etc<a href=“http://roxanamchirila.com/wp-content/uploads/2014/08/tutorial-site-ban-2.png">tutorial site ban 2 

În primă fază nu vezi nimic acolo – pare să fie gol. Așa că merge pe butonul unde spune „Text documents (.txt)” și modifici, ca să vezi toate tipurile de fișiere. („All files (*.*)”)

Deschizi hosts. tutorial site ban 3

Pasul 3: Pui site-urile pe „lista neagră”

Cobori după tot restul textului și scrii 0.0.0.0, apoi adaugi adresa site-ului pe care nu vrei să-l mai vezi. Dacă vrei să scapi și de alte site-uri, rând nou, 0.0.0.0, adresa site-ului. Când termini, salvezi.

Dacă vrei vreodată să te de-banezi, trebuie să faci același proces (deschis Notepad ca administrator, găsit fișierul), doar că trebuie să ștergi site-ul din listă.

Nu poți face asta decât ca administrator. Dacă nu faci primul pas, n-o să reușești să modifici fișierul, calculatorul o să te anunțe că, pe scurt, n-ai nivelul pentru așa ceva.

E simplu.tutorial site ban 4

LE: Ethan Fleoschovitz zice că în Linux e la fel de simplu (pentru că explicațiile de mai sus sunt foarte detaliate, mă simt nevoită să adaug: deschideți un terminal (ctrl+alt+t) și scrieți ce-a spus el):

sudo vim /etc/hosts
————————————–
# adaugi linia
127.0.0.1 rapcea.ro
————————————–


Distribuie: | Mastodon | Facebook |

Comentarii: e-mail | facebook |