Roxana-Mălina Chirilă

Ochelari 2D? A încercat careva?

Dacă mă uit la un film de acțiune în 3D pe la jumătatea filmului încep să simt prea puternic disconfortul creat de 3D ca să pot urmări în liniște și pace ce se întâmplă în fața mea. Dacă sunt scene în care tremură imaginea (filme de acțiune, filme de acțiune, filme de acțiune) încep să mi-i dau jos că e din ce în ce mai neplăcută senzația, ceea ce înseamnă că am șansa deosebită de a vedea dublu un film pe care aș vrea să-l văd simplu. Da, e atât de sâcâitor/obositor încât uneori prefer să văd ca la beție.

Nu vă spun cum a fost Transformers, că la final nu știam dacă îmi displace filmul că e prost, sau că e lung și 3D. A fost o cursă strânsă între cele două, dar cert e că dacă înainte de Transformers mă resemnam cu ideea de 3D, după Transformers mi se zburlește părul numai când aud.

Bun, pot face patru chestii: 1. pot să încerc să văd variantele 2D ale filmelor care mă interesează (doar că nu sunt sigură că ajung variantele 2D pe aici. Și ăia de la Cityplex au greșit URL-ul, deci Google îmi dă rezultate aiurea pentru filmul curent la care vreau să merg.) 2. Pot să continui tot așa, cu ochelarii jos-sus-jos-sus de la mijlocul filmului încolo și să sper că nu se repetă Transformers 3. Pot să îmi pun pofta în cui și să aștept varianta pe DVD sau ceva 4. Pot să încerc să-mi cumpăr/fabric o pereche de ochelari 2D.

Varianta 4 înseamnă că pot în continuare să merg la filme cu alți oameni – și să mă și bucur de ele. Poate chiar de la început la sfârșit, ceea ce nu pot face acum decât la filme cu bugete mai mici, care sunt 2D. Ar fi varianta perfectă, doar că cică nu funcționează mereu, pot apărea probleme de compatibilitate, chestii.

Din păcate, habar n-am cât de des apar problemele astea de compatibilitate. Yay. Deci, lansez întrebarea: ați încercat ochelari 2D? Funcționează? Nu funcționează? Funcționează des? Am șanse să mă uit la filme Marvel în pace? Are rost să încerc să obțin așa ceva, sau încerc să merg pe variantele 1-2 (cu 3 pentru ce nu mă interesează)?


Distribuie: | Mastodon | Facebook |

Comentarii: e-mail | facebook |