De azi bag dezintoxicare digitală

E multă lume care se plânge că tehnologia ne strică viața, că nu mai socializăm cu adevărat, că citim doar prostii etc. Recomandarea e să ieșim de pe Facebook/să intrăm în contact cu natura/să socializăm în viața reală. Ceea ce n-o să fac, pentru că îmi plac tehnologia, țin legătura cu oamenii pe Facebook și iau pauză de un League of Legends din când în când.

Dar am decis că există prea multe chestii care îmi mănâncă timpul, prea multe tâmpenii la care dau click, sau la care stau să mă uit. Și am un plan de bătaie care e cam așa:

  • Nu dau click pe nimic care îmi dorește cu disperare click-ul. „Click aici” se traduce prin „nu dau click aici”.
  • Nu mai dau click pe tâmpenii. Uneori e tentant, că parcă aș vrea să văd câtă nebunie există în lume, dar nu merită timpul acordat.
  • Nu mai intru să văd chestii care nu-mi spun nimic nou. Generația Y, cu ce greșesc femeile de azi, bla-bla. Am auzit discursurile, le cunosc, nu-mi pasă.
  • Fără teste și liste. Dacă nu e vorba de cracked.com, unde au și liste interesante, nu-mi mai pasă de cele 10 motive pentru care nu știu ce și nu știu cum – iar în ce privește testele, rareori am aflat care personaj din Game of Thrones sunt, dar gata cu astea de tot.
  • Sar peste motivaționale, citate frumoase și alte prostii. Nu doar că nu le citesc, dar scot de la notificări persoanele/blogurile care mi le scot în cale.
  • Când dau peste o chestie care să merite citită, o bag la bookmarks și la un moment dat, undeva, o dau mai departe și altora.

Cu alte cuvinte, încerc să mă feresc de non-conținut pe cât posibil și să dau mai departe doar conținutul. Recent m-am tot plâns în sinea mea de superficialitatea de azi a internetului, am decis că cel mai bun lucru pe care pot să-l fac în direcția asta e să încerc să mă sustrag situației.