Roxana-Mălina Chirilă

De ce sunt atât de proaste revistele de femei de azi

Cu tot misterul feminin și cele o sută de arte ale machiajului și cele o sută de întrebări despre sex, subiectul „cum să te ocupi de partea feminină a vieții tale” e destul de limitat. Te apuci de genetică și sănătate, treci în revistă posibilele probleme, după care treci la coafuri/machiaj, început de relație, teme de sexualitate, menținut relație, încheiat relație.

Ai material suficient cât să scoți niște articole bune și documentate, pentru care un întreg comitet editorial stă să lucreze din greu – și epuizezi temele într-un an. Nu mai ai ce zice, gata, poți să te reprofilezi pe predat literatură universală de atunci încolo, dacă vrei cu adevărat să ai ce spune timp de un secol.

Deci o revistă foarte bună de femei care abordează temele astea ar putea să se re-editeze neschimbată de la an la an – apar noi femei tot timpul, și ele trebuie educate, uite informația, hai, valea, în societate cu tine. Cel mult mai modifici câte ceva pe ici, pe colo, schimbări editoriale ca să ții pasul cu moda în unghiul din care abordezi problema, dar nu mai ai nevoie de angajați permanenți. Te poți baza pe o singură gagică care lucrează cu jumătate de normă și și-atunci se uită pe pereți.

În fiecare an, de fapt, poți scoate un număr special cu noutăți în domeniu, dacă noutățile există (au existat în istorie: dreptul de vot, invenția tampoanelor, anticoncepționale, cum să verifici dacă ai noduli la sâni, de-astea).

Bineînțeles, în cazul ăsta rămâi cu un singur angajat și nu mai faci aceleași vânzări, că revistele se mai dau din mână-n mână de-a lungul anilor, pentru că au ceva valoare.

În schimb, chiar dacă informațiile bune sunt puține, informațiile proaste sunt infinite și necesită multe persoane care să le scrie în fel și chip: diluate, eronate, stupide, imposibile (gen aia în care, atunci când îl săruți, îi atingi cerul gurii cu limba). Calitatea e dușmanul lor pentru că n-au mult de zis și trebuie totuși să-și justifice existența.

De asta cred eu că avem n reviste de femei și n site-uri pentru femei pe aceeași temă și nicăieri nu găsești ceva relevant.


Distribuie: | Mastodon | Facebook |

Comentarii: e-mail | facebook |