Roxana-Mălina Chirilă

Sergiu Someșan – Comisarul și cei șapte pitici [recenzie]

comisarulV-am mai zis că-mi plac cărțile lui Sergiu Someșan – cea mai nouă de pe piață e „Comisarul și cei șapte pitici”.

În Brașov, un pitic care seamănă mult cu Tyrion Lannister e angajat într-un local care-și face reclamă pe spatele lui. Are chiar și o scenetă cu o actriță care-i seamănă lui Cersei, pe care o amenință cu o arbaletă.

Numai că, spre deosebire de Tyrion, piticul respectiv (atenție, spoilere!) moare. Iar criminalul dă toate semnele că ar mai vrea să omoare și alți pitici – vreo șase.

E o poveste polițistă destul de bine închegată, cu polițiști care au câteva idei bune, un criminal care are și mai multe idei (nu neapărat bune), crime oribile (și aproape scoase din absurdul filmelor de desene animate) și câteva lucruri care sigur i-ar enerva pe cei care sunt cu corectitudinea politică în brațe.

Ca de obicei, n-aș recomanda cartea asta nimănui care are chef de literatură mare, grea și serioasă, ci celor care au o după-amiază la dispoziție și vor să se relaxeze.

Comisarul din carte nu seamănă absolut deloc cu cartea de joc pe care o am în mână în poză (nefiind el însuși pitic și neavând părul verde, printre altele), dar dacă ai un pachet de cărți de joc cu anime chibis desenați de Anca Adăscăliței, te dai mare cu el.


Distribuie: | Mastodon | Facebook |

Comentarii: e-mail | facebook |