Roxana-Mălina Chirilă

Tehnologia care-ți amintește să-ți suni părinții

Mobilul meu o ia razna de la Nightwish. E probabil un bug, pentru că virușii nu cred că se specializează în aberații atât de mari. Ascultam „Feel for you”, când în mijlocul melodiei mi s-a oprit brusc muzica și telefonul a intrat în Google search.

„Spune OK Google,” mi-a zis telefonul.

Pentru că n-aveam chef să îl apuce căutatul, am ținut gura închisă și l-am bombănit mental, așa că mi-a zis (în engleză, evident):

„Dacă tocmai ai zis ceva, n-am auzit.”

După care a început instantaneu s-o sune pe maică-mea. Am închis repede, pentru că știu că e pe la careva din primăriile din zonă azi și n-am chef s-o deranjez când are de lucru.

„Ce-ai, mă?” i-am spus telefonului. „Am dat eu pe ceva?”

Am închis niște ferestre, am dat să continui să ascult Nightwish. La care telefonul iar – zbang, Google search, zbang, s-o sune pe maică-mea. Iar am închis, iar am zis că dau aiurea pe butoane. Iar am dat să ascult Nightwish.

Pac! Din nou Google search, apel către maică-mea. De data asta l-am lăsat. Am zis că dacă nu l-am oprit la timp și vede ea 3 apeluri de la mine, unul după altul, o să creadă că am pățit ceva. Maică-mea n-a răspuns, așa că am zis să mai încerc o dată, să văd dacă de la Nightwish a luat-o razna mobilul.

„Feel for you” – am ascultat ce-am ascultat, nu mai părea să reacționeze ciudat. Doar că a început să sune maică-mea, nedumerită: cum se face că fiica ei cea complet nematinală o sună înainte de 10? I-am explicat situația, a fost pe jos de râs.

Am pus telefonul jos, am zis că-l las în pace, poate se liniștește. Peste nici un minut, am auzit un bâzâit din căști. Nemernicul repornise muzica – până să-l opresc eu, zbang Google search, zbang, apel către maică-mea.

Acum stă cuminte și închis pe marginea biroului, așteptând să-i dau un factory reset. Nu de alta, dar cine știe pe cine mai alege din agendă – poate se apucă să-mi comande un teanc de pizze sau altă bazaconie.

Cu fiecare nou pas înainte, sunt din ce în ce mai convinsă că tehnologia are grijă să ne unească.

 


Distribuie: | Mastodon | Facebook |

Comentarii: e-mail | facebook |