Roxana-Mălina Chirilă

[15 ian] Cartea de azi: „Eu o să vorbește drăguț cândva” de David Sedaris

Prima oară am auzit de David Sedaris de la o prietenă. Nu mai știu dacă era atunci când se abținea cu greu să nu-și cumpere un bilet pentru careva dintre tururile lui de carte, sau când îi povesteam nu știu ce nebunie care mi se întâmplase și mi-a spus că ar trebui s-o scriu undeva, cum face David Sedaris cu chestiile care i se întâmplă lui.

Evident, prima mea întrebare a fost, „Cine e David Sedaris?”

Așa am aflat că e un individ care scrie umor – de obicei povești de-ți stă mintea în loc, care i s-au întâmplat lui, în viața reală. Mi-a trimis și un clip de pe youtube, cu una dintre poveștile lui, citite de el. E una dintre cele din volumul „Eu o să vorbește drăguț cândva” („Me Talk Pretty One Day”).

Sedaris îmi dă impresia că e genul de tip care e absolut încântat de sine însuși și de aventurile lui, dar e capabil să râdă și de el însuși. Are umor, i se întâmplă tot felul de lucruri ciudate și îi place la nebunie să le povestească. Poate că nu toate povestirile din volum sunt excelente – sunt unele care m-au enervat, mai exact cele în care descrie cât de ratat a fost ca artist și ca profesor de scriere creativă, când îmi venea să-l scutur și să-l întreb de ce nu și-a făcut treaba bine. Dar câteva merită și am râs cu voce tare la ele.

„Eu o să vorbește drăguț cândva” e disponibilă în română pe eMag și pe Libris.ro, dar menționez că eu am citit-o în engleză și nu m-am uitat pe traducere. În engleză, e disponibilă în format fizic pe Book Depository, iar digital pe Amazon.


Vrei să afli mai multe despre „Cartea de azi”? Intră aici.


Distribuie: | Mastodon | Facebook |

Comentarii: e-mail | facebook |