Roxana-Mălina Chirilă

[20 apr] Cartea de azi: „Fangirl” de Rainbow Rowell

Am tot respectul pentru oricine care poartă nume ca Rainbow („Curcubeu”), iar numele real al autoarei de azi chiar e Rainbow Rowell.

„Fangirl” nu e o carte despre fane în general, în ciuda numelui. E un roman destul de gros în care nu se întâmplă mai nimic, dar care e suficient de bine scris încât să te prindă (dacă e pe genul tău). A fost publicat prima oară în 2013.

Cath e o fată care nu prea se descurcă în societate – are o anxietate socială dincolo de orice proporții. Merge la facultate împreună cu sora ei geamănă, Wren, care e mai bine integrată social, și cu care s-a cam certat, așa că nu ajung să locuiască împreună. Cath e cazată în cameră cu Reagan, o tipă dură, căreia nu prea-i pasă de gura lumii și care are deseori o atitudine cam de rahat.

Povestea e despre Cath și anxietățile ei, Wren și prea multe petreceri, Reagan care o ajută pe Cath să mai iasă din casă, și Levi, fostul iubit al lui Reagan care e incredibil de convenabil până când dă aproape în caricatură perfect.

E un roman mai romantic/young adult/dulce decât prefer să citesc de obicei, dar e relaxant și distractiv (dacă e cât de cât pe direcția cititorului).

Cartea e disponibilă pe eMag și Libris în română și pe Amazon și Book Depository în engleză.


Vrei să afli mai multe despre „Cartea de azi”? Intră aici.


Distribuie: | Mastodon | Facebook |

Comentarii: e-mail | facebook |