Roxana-Mălina Chirilă

Să plătești cash e și un avantaj

Tags:

A scris krossfire un articol despre cum sunt românii sceptici la plătit cu cardul. Are niște idei ok, dar vin cu o contra-idee de om căruia nu-i e frică de tehnologie, însă nici nu sare să adopte chestii noi.

E mai ușor să pierzi socoteala banilor digitali decât a celor fizici.

Problema e că cu cât ești mai departe de schimbul fizic de bani, cu atât ți-e mai ușor să dai banii respectivi. N-o spun eu, o spun economiștii. E mai ușor să-i dai banii dacă nu vezi bancnotele alea cum pleacă de la tine – și bănuiesc că e și mai ușor să dai banii dacă nu-i plătești pe toți acum, ci în sume mici pe o perioadă mai lungă.

Deci dacă ești nevoit să plătești în cash, nu te avânți atât de tare să dai banii pe orice, iar ăsta e un avantaj când vrei să te motivezi să faci economii – sau pur și simplu să nu te afunzi mai tare în datorii.

Da, da știu – orice om prudent știe că poate intra pe internet banking să vadă ce e în cont, ba unii au și avertismente pe telefon de fiecare dată când fac o plată. Știu chestia asta. Am făcut un experiment propriu, de vreo trei luni încoace plătesc mai mult cu cardul, nu cash – cu tot internet bankingul din lume, pur și simplu nu-mi mai simt finanțele la fel.


Distribuie: | Mastodon | Facebook |

Comentarii: e-mail | facebook |