Roxana-Mălina Chirilă

Problema pijamalelor

Tags:

Bănuiesc că nu sunt singura persoană care se foiește suficient încât să ajungă cu spatele gol noaptea? Nu de alta, dar am mai auzit lumea plângându-se.

Părerea mea despre modă e binară: ori ne pasă mai mult cum arătăm și atunci punem utilitatea și confortul pe planul al doilea; ori ne pasă mai mult de utilitate și confort și punem aspectul pe planul al doilea.

Zic „pe planul al doilea”, nu „neglijăm”, pentru că nu mi se pare ok să-ți bagi picioarele complet într-un aspect. De exemplu, adidașii sunt o încălțăminte mai degrabă utilă și confortabilă; e bine să arate fain, dar nu e scopul principal. Dacă ai adidași incomozi cu spume, poți să-i arunci la gunoi. Pe de altă parte, dacă ești mireasă, să zicem, vrei să ai o rochie care să arate grozav; de preferință, să nu te jeneze și incomodeze, dar nu e un criteriu să poți merge pe munte cu ea.

Astea fiind zise, eu consider că pijamalele sunt genul de haine care ar trebui gândite în așa fel încât să asigure maximul de confort. Doar că, după cum spuneam, tot aud lume care are problema aia cu dezgolitul spatelui.

De ce? Pentru că pijamalele par gândite pe oameni treji, cu tricouri până la șold. Astea, de exemplu, au o bluză destul de strâmtă pe corp, pe care până și ei presupun că o bagi în pantaloni ca să stea pe tine cum trebuie:

Cămășile de noapte, iar, sunt deseori scurte:

Dacă stai în picioare, sunt ok, se așează pe tine cum trebuie. Cămașa aia de noapte e de dimensiunea unei rochii scurte, care necesită un pic de antrenament când te așezi ca să nu ți se ridice prea sus pe coapsă, dar altfel e acceptabilă.

Doar că, evident, noaptea nu stai ca un model cuminte să-ți aranjezi hainele pe tine și să mai tragi de ele ca să nu fie aiurea.

Soluția pe care am găsit-o eu e să nu mai cumpăr seturi de pijamale clasice, ci să cumpăr doar pantaloni și cămăși de noapte, pe care le combin. Rezultatul e că nu mai am spatele gol. Când mă scol dimineața și mă plimb prin casă, arăt ca un hippy relaxat.

Am căutat un exemplu pe net, l-am găsit cu foarte multă greutate:

Mi se pare o soluție elegantă și comodă la problema pijamalelor. Chiar dacă bluza se ridică cu 5-10 centimetri de la foit noaptea, e în regulă, pentru că nu se ridică deasupra elasticului pantalonilor.

Nu mi-e foarte clar de ce nu văd combinația asta decât dacă e încropită individual. Poate că unora le e mai ok cu bluze scurte și bluzele mai lungi i-ar incomoda cumva, dar nu e ca și cum o lungime de bluză ar trebui neapărat s-o excludă pe alta.


Distribuie: | Mastodon | Facebook |

Comentarii: e-mail | facebook |