Roxana-Mălina Chirilă

Un an de distracție

În 2024 vreau un lucru: să mă distrez mai mult. Știu - sună superficial. Un adult cu cel puțin doi neuroni și suficientă maturitate nu caută distracția, ci știe să fie serios, responsabil și așa mai departe. Dar cred că punem prea mult preț pe stoicism și prea puțin pe hedonism, insistăm pe îndurare și nu pe plăcere, iar asta nu înseamnă că nu căutăm distracție, ci că nu o structurăm. În loc de ceva care să ne bucure cu adevărat, o să apăsăm pe butoanele care ne bucură mult mai puțin, dar ne ajută să ne mai relaxăm un pic și să amânăm constant o satisfacție mai mare.

Ce vreau, deci, e structură și organizare, pentru că altfel lucrurile mai complexe care-mi plac mai mult rămân programate doar pentru Sf. Așteaptă. Am de gând să văd dacă pot face seară de board games, dacă găsesc evenimente interesante prin Brașov la care chiar să merg, să mă ocup de hobby-urile de care nu știu exact cum să mă apuc (într-o bună zi o să tricotez și un pulovăr) și alte asemenea.

Și-mi aduc aminte că demult obișnuiam să zic „Distracție plăcută!” când cineva pleca de-acasă, fie și la muncă. Cineva să-mi ureze și mie asta, ca să nu uit că totuși e distractiv să fii bun la ce faci.


Distribuie: | Mastodon | Facebook |

Comentarii: e-mail | facebook |