Roxana-Mălina Chirilă

Cine, cine, cine o fi oare cavalerul negru din filmul The Dark Knight Rises?

Mă distrează enorm articolele conspirative, pentru că de obicei n-au nici cap, nici coadă, doar câteva idei zăpăcite aruncate cu furca.

Ăsta e luat nu de pe BOR.ro, cum mă întreba cineva aseară, ci mai rău. De pe Yogaesoteric.net, site-ul oficial al MISA. Aviz amatorilor care se înscriu la cursurile lor de yoga: va trebui să luați în serios chestii de genul ăsta 😀

Așa. Aici găsiți articolul.

Începe superb din titlu:

Cine este cavalerul negru din filmul The Dark Knight Rises?

…Batman. Normal.

Atât de bine a fost primit de către public, încât filmul a rulat în cinematografe mai mult de două luni, ceea ce este foarte mult în comparaţie cu alte filme.

Asta recunosc că mă bagă în ceață. Ce vor să spună, oare? Poate cei din MISA n-au mai fost la cinema de nu știu cât timp, că în general poți să vezi lejer un film la cinema la două luni după lansare, dacă știi unde să mergi. Am intrat acum pe cinemagia.ro și am aflat că undeva rulează Anna Karenina (2012), lansat pe 7 septembrie 2012. S-au făcut aproape trei luni.

Dar să trecem mai departe.

Una dintre temele des invocate în film este neputinţa pe care o manifestă locuitorii din Gotham City. Populaţia oraşului pare că nu are nicio şansă de a se opune lui Bane – personajul negativ din film. Chiar şi poliţiştii sunt portretizaţi ca nişte neputincioşi.

Eu încă n-am văzut filmul, dar dacă e pe bune așa, atunci nu pot să spun decât: ca să ai un erou salvator, el trebuie să aibă pe cine să salveze. E logic. Dacă situația ar fi salvată de ofițerul Smith de la secția de poliție 3, atunci ofițerul Smith ar fi eroul filmului. Și dacă toată populația s-ar opune bine-mersi antagonistului, atunci n-ar mai fi nevoie de film.

Mă întreb uneori dacă au mai citit cărți sau văzut filme cu eroi în ultimii 15 ani de zile.

Este uluitor cum nimeni nu se gândeşte să Îi ceară ajutorul Celui de Sus, având în vedere situaţia gravă în care se aflau locuitorii din Gotham City.

…Și aici m-am întrebat dacă totuși n-am ajuns pe site-ul Bisericii Ortodoxe Române.

Omul-liliac nu inspiră încredere

Începând cu posterul filmului primul lucru care se observă este atitudinea lui Batman, care este portretizat mai degrabă ca o fiinţă întunecată decât ca un erou. De remarcat în aceste imagini sunt costumul şi coarnele personajului.

Omul-liliac nu inspiră încredere… Ăsta e titlu bun de alt film de Hollywood, cred. Poștașul sună întotdeauna de două ori. Magnolii de oțel. Omul-liliac nu inspiră încredere.

Și mă întreb și eu ce-i cu „coarnele”?… Ăștia n-au auzit că liliecii au urechi? Sau poate își imaginează că orice urechi ascuțite și îndreptate în sus sunt coarne diavolești – caz în care or fi terifiați de pisici.

Și ultimul comentariu pe pasajul ăsta: normal că Batman e o „ființă întunecată”. A fost de la începuturile începuturilor lui un anti-erou. Știți voi. Personajul ăla moral, care pare a fi imoral?… Nu?… Eh, lasă.

Trailerele filmului sunt de asemenea încărcate cu o atmosferă sumbră, lipsită de speranţă, şi chiar apocaliptică. Aici apar unele mesaje stranii precum: „Crezi că aceasta poate să dureze… O furtună se apropie Domnule Wayne, speranţa este pierdută, credinţa este destrămată, un foc se va ridica”.

Nu, zău?! În continuare mă întreb dacă oamenii ăștia au auzit de faptul că pentru ca să ai un erou care să salveze lumea, ai nevoie de o lume care trebuie salvată.

O, voi, yoghini din MISA care meditați de zor împotriva Apocalipsei din 2012, care ați îndepărtat asteroizi de pământ, care ați fracționat cutremure și care sunteți întotdeauna eroii care salvează lumea, scenariul nu vă pare deloc cunoscut?… Sau la voi nu se pune, că la voi e real și într-adevăr salvați lumea de otrăvire, radiații, fotoni, demoni, masoni, sataniști etc. etc.?

Ceea ce este comun acestor videoclipuri este faptul că în ele sunt alternate mesaje de acest gen cu imagini de oameni neajutoraţi.

O, nu! O lume pe ducă plină de oameni neajutorați! Oare nu apare un erou salvator, un om care să poată să învingă toată această nenorocire?… Să nu fie nimeni care să ne poată ajuta?!

…A, stai.

Dar ce mă distrează și mai tare e că încep teoriile conspirative. O să le numerotez.

Nolan susţine că filmul său este apolitic, dar sunt şi unele voci care spun că de fapt el a urmărit să facă din acest film unul politic, în care gruparea lui Bane ar simboliza Mişcarea Occupy care a apărut în multe ţări din lume în ultimii ani.

  1. Filmul e de fapt despre Occupy, care e o chestie… rea?… O_o

Interesant e că în film autorităţile apar ca „băieţii buni”, deşi se ştie că în viaţa reală majoritatea guvernelor nu urmăresc binele cetăţenilor.

  1. Filmul promovează autoritățile. Cum?… Păi, vrea să ne convingă de faptul că autoritățile fac ce pot când apare câte un nebun care vrea să distrugă lumea. Ceea ce e fals, nu-i așa? Pentru că autoritățile sunt întotdeauna băieții răi și ar vrea ca o mare parte din populație să moară. Mwahahaha!

E posibil ca filmul să urmărească amplificarea tensiunilor care există deja în lume. Mulţi oameni se simt din ce în ce mai presaţi de dificultăţile datorate unei crize economice care pare fără de sfârşit. E suficient să ne gândim la situaţia Greciei sau a Spaniei ca să ne dăm seama cât de repede pot escalada astfel de tensiuni în haos şi violenţă.

  1. Instigare la violență, pentru că Grecia și Spania. Logic. Pun pariu că și nenorocitul ăla de Homer a scris Iliada ca să instige lumea la violență. E o conspirație, parol!

Dar e mai rău:

Premiera mondială a filmului a avut loc în data de 16 iulie 2012, la New York, în timpul maximului acestei configuraţii: cruce între Marte, Lună, Uranus şi Pluto. Energia unui astfel de moment astrologic, orientată malefic, poate să dea naştere la mişcări sociale violente: pretext pentru înăsprirea măsurilor de securitate şi de control al populaţiei.

  1. Filmul e orientat malefic cu energie stelară!

Există fapte care arată că filmul ar fi fost „consacrat” printr-un masacru sângeros care a avut loc în oraşul Aurora din Colorado, SUA.

  1. Filmul a fost consacrat stil maya. Au folosit chiar un asasin programat mental! Pentru că psihopații nu sunt la modă pe site-urile conspiraționiste.

În limba engleză cuvîntul knight (cavaler) se pronunţă la fel ca night (noapte). Deci the dark knight rises poate fi înţeles şi ca venirea nopții întunecate.

  1. Filmul i-a învățat pe cei din MISA despre omofonie. A fost oribil din partea lui.

(Pentru cei din MISA: pentru a experimenta mai departe puterile acestor homofonii oculte, vă recomand să mergeți într-un loc aglomerat, dar nu foarte zgomotos, și să spuneți tare, răspicat, aproape strigat, ”FAC EU!” Rezultatul va fi garantat)
(Pentru ceilalți: ascultați cum sună în engleză.)

Se vorbeşte şi despre o presupusă homosexualitate a lui Batman.

  1. O_o Asta face parte din categoria: ”E vinovat de omucidere, incendiere și traversare neregulamentară a străzii”.

În felul acesta ne putem pune în gardă faţă de acţiunile malefice ale celor care încearcă cu tot dinadinsul să oprească umanitatea din evoluţia sa firească.

Care-s ăia, băieți? Ați uitat să ne spuneți. Masonii? Evreii? Reptilienii deghizați? Sataniștii?

Mai menţionăm un detaliu: în timpul filmărilor la The Dark Knight Rises, pentru a păstra secretul producţiei, s-a folosit titlul provizoriu Magnus Rex (Marele Rege). Cine este acest „mare rege”, acest „cavaler negru” pentru arhitecţii malefici de la Hollywood?

…Batman?…

Vreau să-l felicit pe Victor Mihail, autorul articolului, precum și redacția Yogaesoteric.net, pentru deosebitul simț critic de care au dat dovadă publicând acest articol care analizează atât de bine acest film. Mă simt pusă în gardă când mă confrunt cu atâtea argumente pline de bun simț. Vă mulțumesc.


Distribuie: | Mastodon | Facebook |

Comentarii: e-mail | facebook |