Roxana-Mălina Chirilă

Liste şi lucruri

Tocmai am pus mâna pe una din cărţile despre fanfiction pe care le voiam de foarte multă vreme (doar că n-o voiam destul). The Democratic Genre: Fan Fiction in a Literary Context de Sheenagh Pugh, de care am mai vorbit pe blog.

Aveam senzaţia că a vorbit cam de aceleaşi lucruri de care am vorbit şi eu în disertaţia mea de la masterat („Fanfiction: The Free Genre”) şi normal că am vrut să văd ce a scris ea. Yay! pentru Amazon. Anul trecut o găseam pe orice site, numai pe Amazon nu.

Aveam în plan de mai multă vreme să-mi rescriu disertaţia într-un format bun de tipărit (şi preferabil în alt stil de citare decât MLA, care îţi face textul să arate ca o luptă continuă împotriva cititului cursiv). Acum pot să citesc cartea asta, să bag din nou nasul pe surse şi să mă reapuc de treabă. (Da, am ceva de spus în domeniul fanfiction şi am de gând s-o fac pe bune, nu cu jumătate de efort)

Mai am câteva cărţi pe care vreau să le citesc, tot academice, printre care şi „Regimens of the Mind” de Sorana Corneanu, o profesoară cu care am făcut mai multe materii pe la facultate – şi care a fost destul de captivantă la cursuri încât să mă întreb cum îi arată cărţile. (primele două capitole arată bine 😛 Comentarii mai pe larg când o termin)

Şi în plus mă mai interesează câteva subiecte, mai vreau să fac câteva cursuri pe la Coursera. Şi, bineînţeles, ar trebui să mă întorc la scris, că am câteva proiecte în lucru. Şi la japoneză, să mă pun la punct.

Uneori am senzaţia că listele mele cu lucruri de făcut şi cărţi de citit ajung la dimensiuni foarte optimiste, ca să nu le zic inumane.


Distribuie: | Mastodon | Facebook |

Comentarii: e-mail | facebook |