Roxana-Mălina Chirilă

Una de 1 decembrie

De 1 decembrie, aș avea câteva dorințe pe direcția românismului:

– toți cei care se declară naționaliști să învețe să scrie corect în limba română. Dacă îți iubești țara și limba, măcar atât.

– tot naționaliștii, dar nu neapărat toți de data asta, din dragoste de patrie, să învețe istoria României suficient de bine ca să poată povesti despre ea și altceva decât propaganda glorioasă instaurată de zeci de ani. Nu de alta, dar vreau să aflu cum a fost exact cu Țaratul Româno-Bulgar și cu sclavia țiganilor, doar că n-am de la cine. Și NU, pseudo-istoria nu se pune. Dacii NU au fondat Roma. Și nu ajuți pe nimeni dacă susții inepțiile astea.

– să înțeleagă lumea că și secuii/ungurii noștri sunt români. Prin cetățenie română, și alte alea. Că ar putea, la o adică, să fie mândri să locuiască în țara asta, dacă am avea cu ce să ne mândrim cu toții.

În rest, ar mai fi multe, dar deja ajung la domeniul fantasticului. Nu știu când s-ar putea reduce fondurile acordate politicului pentru a putea fi redirecționate către învățământ, sau alte chestii SF (uitați-vă la cifrele de la buget, să vedeți cum e treaba).

La mulți ani, România.


Distribuie: | Mastodon | Facebook |

Comentarii: e-mail | facebook |