Roxana-Mălina Chirilă

Ponta renunță la doctorat, dar…

Hotnews ne anunță că Ponta renunță la doctorat, un lucru pe care nu mă așteptam să-l aud niciodată. Încep să mă întreb cât de rău l-a lovit pierderea alegerilor, de a început să facă de-astea. Dar mă tot uit la citatul ăsta:

_Va scriu pentru a va notifica renuntarea la titlul de doctor in drept acordat in anul 2003 de catre Universitatea Bucuresti.

Este un gest pe care trebuia sa il fac mai demult, inca din momentul aparitiei acuzatiilor publice cu privire la teza mea de doctorat. Nu am facut acest lucru pentru ca m-am considerat de buna credinta in argumentele mele la momentul aparitiei contestarii si nu am vrut sa amestec planul pur profesional cu cel politic.

Dupa ce voi parasi viata politica imi doresc sa initiez un nou demers doctoral, respectand toate standardele si cerintele de la acel moment.

Comentarii auzite: „tardiv”, „mai bine mai târziu decât niciodată”, „ar fi trebuit să-i retragă titlul, nu să renunțe el”, „oare ce mai coace?”, „după ce a comis ilegalități...”, „să-și ceară scuze față de doctorii care și-au câștigat titlul”.

Eu mă uit la ultimul paragraf din citatul ăsta, care începe așa: „după ce voi părăsi viața politică”. Nu știu ce să înțeleg: vrea să facă un doctorat la paștele cailor? La pensie? (cam când e ca Iliescu, așa) Sau are de gând să se retragă o vreme din politică, după ce a acumulat o „bunăvoință” cam cum era cea pentru Băsescu acum 2 ani? Putea să spună „după ce nu mai sunt prim-ministru”, dar a decis să ne tachineze așa...


Distribuie: | Mastodon | Facebook |

Comentarii: e-mail | facebook |