Roxana-Mălina Chirilă

O paradă cu steaguri în Sf. Gheorghe

Habar n-am ce se întâmplă mai jos, dar corespondenta mea din Sf. Gheorghe mi-a trimis trei poze de azi (19 decembrie 2014) de la ceva paradă sau marș. Oamenii par să care cele mai lungi steaguri pe care le-a văzut vreodată bucățica asta de Transilvania.

Unul e steagul Ungariei, celălalt e steagul Ținutului Secuiesc – și oamenii se plimbau cu ele pe trasee diferite, au dat nas în nas prin zona parcului. Dacă era vreun steag și al României, nu era prin zonă fix atunci.

Nicio știre pe tema asta pe site-ul Mesagerului de Covasna, nimic pe covasnamedia.ro – sau cel puțin, n-am găsit eu nimic. Am intrat și pe Haromszek (ziarul maghiar local) cu Google Translate, în speranța că ei au zis ceva, dar nimic.

Cine știe care-i faza cu chestia asta să spună, că nu-s nici în oraș, nici jurnalistă. Până când aflu informații mai multe o să presupun că voiau să intre în Cartea Recordurilor cu cele mai lungi steaguri, ca să aibă mai multe șanse Sf. Gheorghe să devină Capitală Culturală Europeană prin dragostea dintre etnii și popoare pe care o promovăm cu toții în zonă.

LE: Cineva îmi spune că au purtat cel mai lung drapel al Ungariei și s-au oprit în fața Teatrului să cânte imnul (tot al Ungariei).

LE2: Sursa.

LE3: Conform Mediafax (care are și poze în plus), povestea e așa: pe 4 iunie e Ziua solidarității naționale a maghiarilor – și Partidul Civic Maghiar (PCM) a cântat imnul Ungariei. Acum și-au luat o amendă de 5.000 de lei pentru chestia asta și au ieșit cam toți reprezentații maghiarilor să protesteze și să mai cânte de câteva ori imnul Ungariei. Steagurile aveau 250 de metri și cică ar fi fost ceva fanfară și niște husari pe acolo.

19 dec 1 19 dec 2 19 dec 3

 


Distribuie: | Mastodon | Facebook |

Comentarii: e-mail | facebook |