Roxana-Mălina Chirilă

Citate pline de înțelepciune

Într-un fel sau altul, am dat peste imaginea de mai sus, care era împărtășită de cineva cu tot internetul. M-am uitat la ea, mi-am mijit ochii și am încercat să mă prind dacă era de la careva din TNR-iști, sau dacă Octavian Paler chiar spusese citatul de mai sus și cineva considerase că e înțelept.

Nu disprețui lucrurile mici. O lumânare poate face oricând ceea ce nu poate face soarele niciodată: să lumineze în întuneric.

Am avut imaginea mentală a soarelui plutind în Cosmos, luminând atât de departe încât e zărit de extratereștrii din altă parte a galaxiei care se întreabă: „O fi existând viață inteligentă în afară de noi în univers?” E o minge enormă de reacții nucleare, atât de orbitor încât atunci când răsare pe Pământ fuge tot întunericul să se ascundă și n-ai voie să te uiți la el cu ochiul liber că rămâi cu pete arse pe retină.

Din păcate, citatul e din Paler, nu din TNR dând citate din Paler. Și, bine, cam înțeleg ce ar putea Paler să vrea să spună, dar fără context citatul sună ca o prostie zisă cu aer înțelept. Și oamenii ar da share la orice, atâta timp cât sună înțelept.

jrnb8

În viață să fii precum luna, nu precum soarele. Luna strălucește și când noaptea e apăsătoare și neagră, chiar dacă soarele s-a ascuns după orizont ca un laș.

~Roxana Chirilă.


Distribuie: | Mastodon | Facebook |

Comentarii: e-mail | facebook |