Roxana-Mălina Chirilă

[19 ian] Cartea de azi: „Ursulețul Winnie Puh” de A.A. Milne

Winnie nu e un ursuleț foarte inteligent, ba chiar dimpotrivă. Dar e foarte prietenos, deloc supărăcios și din când în când are câte o idee bună.

„Ursulețul Winnie Puh” e o carte de povestiri scurte legate unele de altele, care a fost publicată în 1926 și a avut un succes enorm, pe care-l mai are și acum. Lucru care nu mă surprinde, pentru că povestirile sunt foarte simpatice și au un umor construit în așa fel încât să fie naiv, dar nu prostesc. Logica lor seamănă cu cea a copiilor când se joacă – sunt creative, ignoră tot felul de lucruri cunoscute de adulți și personajele sunt destul de simple, dar vii.

A.A. Milne a început să inventeze aventurile de aici pentru fiul lui, Christopher Robin, care a devenit și el personaj în cărți.  iar Winnie Puh și prietenii lui sunt bazați pe jucăriile lui reale, care acum sunt expuse într-un muzeu. Iată-le:

E o carte tare simpatică, numai bună pentru copii, dar merită și pentru adulții care se tot întreabă de ce vorbește atâta lumea de un urs numit Winnie.

Cartea e disponibilă în română pe eMag sau Libris, iar în engleză în format fizic sau în format audio (varianta BBC) pe Book Depository, care oferă livrare gratuită.


Vrei să afli mai multe despre „Cartea de azi”? Intră aici.


Distribuie: | Mastodon | Facebook |

Comentarii: e-mail | facebook |