Roxana-Mălina Chirilă

Carrefour e făcut pentru minotauri

Din când în când, mergem să mai luăm lucruri din Carrefour – și aici mă refer la cel de dimensiuni mari de la intrarea în Brașov, nu la un Carrefour Market sau ceva mai micuț, unde găsești perii de păr ieftine la un capăt de raft și perii de păr mai de doamne-ajută chiar la celălalt capăt de raft.

În excursia de azi de la Carrefour am ajuns să ne uităm la tigăi. Ne-am uitat, nu ne-au plăcut, am mers mai departe. Nu mult mai încolo, am dat de lenjerii de pat. Ne-am uitat, n-am luat, am mers mai departe. După care am ajuns la tigăi. Ne-am uitat la ele, am mers mai departe. După care am ajuns la lenjerii de pat.

„Pe lângă astea n-am mai trecut?” m-a întrebat el.

„Ba da,” am zis. „Erau cu câteva rafturi mai în spate. Dar nu erau fix la fel. Cred că văd două mărci diferite.”

Ne-am întrebat care-o fi ideea din spatele organizării magazinului, dar de-abia acum am reușit să pătrund în adâncul acestui mister.

Magazinul e făcut pentru minotauri. Legenda spune că atunci când s-a născut primul minotaur, i-au construit un labirint și l-au închis acolo, să se plimbe la nesfârșit printre ziduri. Acum s-a mai modernizat lumea, nimeni nu vrea să se plimbe printre ziduri goale. Nici nu e ok să condamni o biată creatură mitologică la un asemenea chin. E inuman. Deci, când se va naște un al doilea minotaur, va primi o listă de cumpărături și un cățel dresat să-l întrebe „Dar oare aia de dincolo nu era totuși mai bună?” Apoi, bietei creaturi i se va da drumul prin Carrefour, unde se va plimba la nesfârșit printre rafturi.

E foarte deșteaptă și subtilă chestia și demonstrează că există companii mari care într-adevăr se gândesc la viitor.

„Carrefour” înseamnă „intersecție” în franceză. Denumirea vine probabil de la felul în care ți se intersectează traiectoria când vrei să te uiți la un întreg sortiment de produse.

Distribuie: | Mastodon | Facebook |

Comentarii: e-mail | facebook |