Roxana-Mălina Chirilă

[21 mar] Cartea de azi: „Fata dispărută” de Gillian Flynn

„Fata dispărută” e un thriller despre relații, așteptări și căsătorie – sincer, mi-a plăcut mai mult filmul făcut după ea, dar recomand cărți și nu filme, deci iată-ne aici.

Amy și Nick sunt un cuplu super-drăguț și super-perfect, doar că nu sunt. El e genul de tip care poate fi nepăsător și neatent la nevoile ei, ajungând până în punctul în care hotărăște cam de unul singur să o târască în orășelul lui natal, care e uitat de lume, unde încep să-i fugă ochii după alte femei. Ea e genul de tipă care simte nevoia să fie cea mai bună și cea mai iubită și să controleze totul.

Când Amy dispare, Nick ajunge să fie suspectat de crimă, iar dovezile în privința asta sunt din ce în ce mai multe, dar poate că se aliniază puțin _prea _perfect. Însă cartea are și o doză puternică de comentariu social ironic – Amy are multe de zis despre așteptările de la femei în special și de la oameni în general, despre modul în care oamenii își crează măști în spatele cărora se ascund pentru a fi acceptați. Iar împreună, thrillerul și observațiile aste fac cartea să merite citită.

„Fata dispărută” e disponibilă pe eMag și Libris în română și pe Amazon și Book Depository în engleză.


Vrei să afli mai multe despre „Cartea de azi”? Intră aici.


Distribuie: | Mastodon | Facebook |

Comentarii: e-mail | facebook |