Roxana-Mălina Chirilă

[28 mar] Cartea de azi: „Rubinul din fum” de Philip Pullman

Philip Pullman e cunoscut mai ales pentru seria „Materiile întunecate”, pe care am recomandat-o în ianuarie. Însă a mai scris și alte cărți, care nu prea-i seamănă seriei respective. „Rubinul din fum”, de exemplu, e mai degrabă un roman polițist istoric.

Sally Lockhart e o fată frumușică de 16 ani al cărei tată tocmai a murit în condiții suspecte, iar după moartea lui ea a primit o scrisoare foarte ciudată, spunându-i să evite „cele șapte binecuvântări”. Normal, se duce să-i întrebe pe asociații tatălui ei dacă au habar ce e cu scrisoarea, iar unul dintre ei moare din cauza unui atac de cord când se apucă să-l ia la întrebări. Ceea ce e un pic neobișnuit, mai ales că acțiunea se petrece în 1872 și Sally nu e deloc amenințătoare.

E o poveste destul de ușurică, dar bine scrisă și nu foarte lungă, dar simpatică. Are și trei continuări, în care Sally ajunge să-și pornească o mică afacere și să cunoască și persoane implicate în politică și în reforme sociale de prin Anglia.

„Rubinul din fum” e disponibil pe eMag și Libris în română. Sau e disponibil și pe Book Depository și Amazon în engleză. Ah, și există și o serie făcută de BBC după carte.


Vrei să afli mai multe despre „Cartea de azi”? Intră aici.


Distribuie: | Mastodon | Facebook |

Comentarii: e-mail | facebook |