Roxana-Mălina Chirilă

[1 apr] Cartea de azi: „My Immortal” de Tara Gilesbie

Există multe (foarte multe) povestiri proaste publicate online de-a lungul timpului, dar una a devenit deosebit de notorie pentru asta.

„My Immortal” e un fanfic (o povestire scrisă de o fană) bazat pe Harry Potter și publicat în 2006-2007 pe fanfiction.net. A ajuns să fie cunoscut ca cel mai prost fanfic al tuturor timpurilor. E atât de slab încât e printre seriile favorite ale internetului.

Nimic nu e în regulă acolo: personajul principal e o tipă goth al cărei nume e scris ba Ebony, ba Enoby, autoarea bagă notițe de autor în mijlocul poveștii, nimic n-are logică, personajele se comportă complet invers față de cum ar face-o în cărți (sau față de cum ar face-o oamenii normali), Harry Potter își spune „Vampire”, toată lumea e obsedată să fie goth și, colac peste pupăză, autoarea nu știe ce înseamnă o grămadă dintre cuvintele pe care le folosește.

Mulți s-au întrebat dacă e o poveste scrisă pe bune sau la mișto și încă nu s-a aflat răspunsul.

Din păcate, „My Immortal” nu mai e pe fanfiction.net în forma originală, pentru că site-ul are din când în când un puseu moralist și șterge în stânga și-n dreapta multe povești care sunt mai cu semnul întrebării, iar „My Immortal” ridică extrem de multe semne de întrebare (de obicei confuze), dar fanii s-au asigurat că se poate găsi prin alte părți de internet.

Textul se găsește integral aici (devine aproape de necitit la un moment dat), dar există și o bandă desenată mișto făcută după primele capitole, care e aici (de-acolo am luat imaginea cu Hagrid). Mai există și cel puțin o serie web pe video, versiuni audio citite dramatic și nu numai.

Mostră:

Dumbledore made and Draco and I follow him. He kept shouting at us angrily.

“You ludacris fools!” he shouted.

I started to cry tears of blood down my pallid face. Draco comforted me. When we went back to the castle Dumbledore took us to Professor Snape and Professor McGonagall who were both looking very angry.

“They were having sexual intercourse in the Forbidden Forest!” he yelled in a furious voice.

“Why did you do such a thing, you mediocre dunces?” asked Professor McGonagall.

“How dare you?” demanded Professor Snape.

And then Draco shrieked. “BECAUSE I LOVE HER!”

Everyone was quiet. Dumbledore and Professor McGonagall still looked mad but Professor Snape said. “Fine. Very well. You may go up to your rooms.”


Vrei să afli mai multe despre „Cartea de azi”? Intră aici.


Distribuie: | Mastodon | Facebook |

Comentarii: e-mail | facebook |