Roxana-Mălina Chirilă

[2 apr] Cartea de azi: „Partea întunecată a magiei” de V.E. Schwab

Acum vreo doi ani am avut o perioadă în care citeam cărți young adult într-o veselie. Nu mi-e clar de ce – cred că doar îmi picau în mână. Așa că o prietenă mi-a făcut cadou „Partea întunecată a magiei” de V.E. Schwab, cred că pentru că era o carte foarte pe val.

Premisa e interesantă: există patru lumi paralele: a noastră care nu prea are magie („cenușie”); una pe care am identifica-o ca fiind cea a spiridușilor/elfilor și în care magia înflorește („roșie”); una care e totalitară și magia e ținută sub control strict de facțiuni într-o luptă constantă („albă”; și una în care magia a scăpat de sub control și care a trebuit izolată complet de celelalte („neagră”.

Acțiunea se petrece în secolul 19, un pic înainte de perioada victoriană. Kell, personajul principal, e una dintre ultimele două persoane din toate lumile astea care poate să călătorească între ele și e ambasador la curtea Londrei roșii (adică cea foarte magică). În timpul liber, face și un pic de contrabandă cu obiecte magice, însă are probleme când dă peste un obiect ciudat și se întâlnește cu Lila, o hoață de pe străzile orașului.

E o carte ușurică (așa cum tind să fie cele pentru adolescenți), dar cu o lume foarte mișto, cu personaje interesante și cu acțiune care te ține în priză.

Poate fi cumpărată în română de pe site-ul Nemira, de pe eMag și de pe Libris. În engleză, poate fi cumpărată de pe Book Depository (cu livrare gratuită) și de pe Amazon.


Vrei să afli mai multe despre „Cartea de azi”? Intră aici.


Distribuie: | Mastodon | Facebook |

Comentarii: e-mail | facebook |